Herfsttafels kleuren rood en bruin

Herfsttafels kleuren rood en bruin

Kleuren zijn in horecagelegeheden van grote invloed op de eetervaring en sfeerbeleving van gasten. Uit een recente studie van Tork, onderdeel van hygiëneproductenfabrikant SCA, blijkt dat een rode of bruine tafeluitrusting de beste herfstsfeer aan tafel creëert.

Rood heeft een warme uitstraling en kan sterke emoties opwekken. 'Onze studie toont aan dat de kleur rood een sterke stimulerende werking heeft op onze emoties en creativiteit', analyseert Renee Remijnse, marketing manager bij Tork Benelux. 'Rood komt dan ook het best ’s avonds tot zijn recht, in een romantisch restaurant of juist in casual bar.'

Traditioneel kastanjebruin

Knipsel'Bruin is een typische herfstkleur omdat het doet denken aan vallende bladeren en kastanjes. De kleur kan erg sterk overkomen, zoals in een cacao-tint, of zacht zoals kraftpapier, maar matcht makkelijk met andere kleuren en past zich dus ook aan verschillende eetgelegenheden aan – om te lunchen, dineren of voor in een koffietentje. Dat is de reden dat veel traditionele restaurants vaak voor deze kleur kiezen. 'Een simpel herfsttakje op het bord maakt het plaatje helemaal af', besluit Remijnse.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.