Nominaties Horecava Innovation Award 2017 bekend

Nominaties Horecava Innovation Award 2017 bekend

Apparaten die, met elkaar communicerend, zelf problemen oplossen. Lekkere lokale producten waarin voedselreststromen en regenwater verwerkt zijn. Het is slechts een greep uit de innovaties die zijn genomineerd voor de Horecava Innovation Award 2017; de prijs voor de beste innovatie in de Nederlandse foodservice branche.

Een jury selecteerde uit 132 inzendingen zestien boeiende, innovatieve producten en diensten in vier categorieën. Bij de opening van Horecava 2017 wordt worden de overall winnaar, de categoriewinnaars, de winnaar van de Karel de Vos Duurzaamheid Award en van de publieksprijs bekendgemaakt.

Innovatie hoog op de agenda

Het aantal ingezonden innovaties is met 132 zeer hoog (124 in 2016); nog net geen record in de 17-jarige geschiedenis van de wedstrijd. Wat erop duidt dat de Nederlandse horeca en haar toeleveranciers weer volop aan het innoveren zijn. Zoals gebruikelijk vielen de meeste innovaties in de categorie Food & Beverage. Opvallend veel gezonde producten met functionele toevoegingen in de zin van eiwitten, ijzer, vitaminen, etc.
Creatief en van een hoog niveau waren de inzendingen bij Concepts, Interior & Design. Ook de deeljury van de nog jonge categorie Mobile, Applications & Social Media was blij verrast met het aantal inzendingen dat de moeite waard was.

Nominaties Innovation Award 2017

Al proevend, keurend en testend kwam de onafhankelijke jury, bestaande uit ondernemers, deskundigen en vakjournalisten, tot de volgende zestien genomineerden:

Categorie Concepts, Interior & Design

  • The Barn:  een Fast Food takeaway concept op basis van biologisch, bereiding in het zicht.
  • BRAM’s Gourmet Frites: top frites met vers stoofvlees verkocht vanuit omgebouwde zeecontainer.
  • Upfall Shower: 90% water- en energiebesparende douche van BeterBad.
  • Taste the Dutch Masters, van Creative Chef, een stilleven van Hollandse meester-schilders nagebouwd met verse ingrediënten.

Categorie Mobile, Applications & Social Media

  • RoomRaccoon: eenall-in one hotel software, online bookingsboosters en optimalisatietools in één systeem.
  • Suma Revoflow Augmented Reality, voor het monitoren en onderhouden van vaatwassysteem. Leveracier: Sealed Air Diversey Care.
  • Lekkeroptafel: interactief ICT versplatform van Vers & Fijn Benelux, voor horeca, handel en producenten.
  • SJIFT happens!: een gratis rooster- en communicatie-app.

Categorie Equipment & Services

  • booq Bar Manager: softwareplatform en verzamelplek voor bestellen, betalen, plannen, inventariseren en meer van Eijsink Afrekensystemen.
  • Connected Wash van Winterhalter Gastronom:verbindt vaatwasmachine met analyses en evaluaties voor optimaal gebruik.
  • Foam Locus van TJRD: een slim hulpmiddel voor perfect melk opschuimen.
  • Meiko WasteStar CC: een compact inzamelsysteem voor organische voedselresten.

Categorie Food & Beverage

  • Hemelswater: Code Blond, bitterblond bier gebrouwen met gefilterd, lokaal regenwater.
  • Treelife Original Birchwater: 99,7% zuiver berkensap in grab&go fles van Juice Solutions International.
  • Pieper Bier, bier type pale ale gebrouwen van 'geredde aardappels' (aardappeloverschot) van Instock, Amsterdam
  • Yespers Granola: knapperig muesli, geroosterd in fruit en groente uit reststromen van Yespers.

Karel de Vos Duurzaamheid Award
Voor de vijfde keer wordt de Karel de Vos Award uitgereikt. De bijzondere trofee is vernoemd naar de initiatiefnemer en eerste juryvoorzitter van de Horecava Innovation Award. Omdat de aandacht steeds meer is komen te liggen op ‘zorg voor een betere wereld’, is de naam veranderd in Karel de Vos Duurzaamheid Award. Kernwaarden als gastgerichtheid en ondernemer-ondersteunend blijven belangrijk. Alle ingezonden innovaties maken kans op deze prijs. 

Publieksprijs
Vanaf donderdag 1 december 2016 kan het publiek via de website van de Horecava stemmen op zijn of haar favoriete innovatie. De publieksprijs wordt op de eerste beursdag, maandag 9 januari, bekendgemaakt.