nieuws

Michelin 2017: ‘Stiekem gehoopt op Michelinster’ bij Mos

Restaurant 5441

Restaurant Mos in Amsterdam is maandag 12 december bekroond met een Michelinster in het DeLaMar theater in Amsterdam. Chef-kok Egon van Hoof en maître-sommelier Henry Pattiwael van Westerloo reageren verheugd op het podium. ‘We hadden het een klein beetje gehoopt’.

Michelin 2017: ‘Stiekem gehoopt op Michelinster’ bij Mos

Mos biedt plaats aan ruim 80 personen en zit schuin onder het Paleis van Justitie in een ruimte van 9 meter hoog.  Van Hoof is voormalig keukenchef van tweesterrenrestaurant Aan de Poel in Amstelveen en Van Westerloo was voor het ondernemerschap maître-sommelier van Fitou in Loosdrecht. Eerder werkte hij onder meer bij Het Wapen van Amsterdam in ‘s Gravenland.
Mos Amsterdam heeft een Frans-internationale keuken waar gewerkt wordt met pure en eerlijke ingrediënten en veel seizoen producten.

Interieur Mos

Thijs Murré (o.a. bekend als interieurdesigner van Lion Noir) is medeverantwoordelijk voor de styling. Het interieur van het restaurant is warm en verdeeld in intieme ruimtes, ingericht met elementen in de stijl van Parijs en Marrakech

Daarnaast biedt Mos Amsterdam een terras met uitzicht over het IJ. Mos serveert een viergangendiner voor € 48, vijf gangen voor € 56 en zes gangen voor € 64.

Binnenkijken bij Mos.

Reageer op dit artikel