nieuws

‘t Zusje Tapas in Kurhaus Scheveningen

Restaurant

‘t Zusje Tapas krijgt een vestiging in het Kurhaus in Scheveningen. De vestiging van de franchiseketen waarbij je voor en vaste prijs (27,80 euro) avondvullend tapas kunt eten, opent op 30 september. Dit laat eigenaar Peter Smits weten aan Misset Horeca. Daarnaast komt er ook een nieuw Zusje in Breda.

‘t Zusje Tapas in Kurhaus Scheveningen
Zusje Zaltbommel

‘t Zusje Kurhaus krijgt 140 stoelen op ongeveer 400 meter. Formule-eigenaar Peter Smits huurt de meters van de Kurhaus-eigenaar, hotelgroep Amrath. Het gaat om voormalige zaalruimte in de rechtervleugel van het hotel (gezien vanaf het Kurhausplein).

‘Gasten van ‘t Zusje Kurhaus gaan door de hoofdentree naar het restaurant, maar ze kunnen ook buitenom omhoog via de wenteltrap die er zit. De komst van ‘t Zusje heeft geen gevolgen voor restaurant Waves in het Kurhaus.

De franchisers die ‘t Zusje in Scheveningen gaan draaien zijn dezelfde als van ‘t Zusje in Tilburg: Jan en Jarka Verhagen.

Op de vraag of de formule wel past in het Kurhaus, antwoordt Smits stellig met een ‘ja’. ‘Het Zusje zit op meer plaatsen in historische panden. Wij zijn geen all-in vreetschuur. Het draait ook bij ons om beleving. En het Kurhaus heeft nog steeds een heel grote naam, maar die grandeur van vroeger heeft het hotel niet meer. Het is een keuze van Amrath om de zaalmeters te verhuren. Zij willen hotelkamers exploiteren en hebben geen invulling voor de zalen.’

Zusje ook naar Breda

Het nieuwe Zusje Breda opent op 4 november haar deuren. Tevens in een monumentaal pand, aan de Vismarktstraat 28. Dit is een statig wit pand aan de Haven van Breda, tegenover het historische Spanjaardsgat. Het stamt uit 1880 en was het eerste post- en telegraafkantoor.

Horecabestemmingen

Het pand kende al diverse horecabestemmingen zo zat Luden Breda er, was er een vestiging van de Beren-eetcafés gevestigd. Ook de horecaformule Bed zat in dit pand en later Denovo.

Bekijk hier foto’s van de locaties van ’t Zusje.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels