nieuws

Aziatische restaurants Top 168

Restaurant 6876

Asia Gastronomica van Benno Renaud – het platform voor Aziatische restaurants in Nederland – gaat veel strenger selecteren. Van de ruim 2000 restaurants die in 2016 nog op de website stonden, zijn er nog 168 over. 168 is niet willekeurig gekozen, het is een Chinees geluksgetal.

Aziatische restaurants Top 168

‘Een rigoureuze koerswijziging,’ zegt Benne Renaud tegen Misset Horeca. ‘Ik ben al bezig sinds 2001, eerst met rijststafelen.nl en dat werd in 2008 AsiaGastronomica.com en nu ga ik me richten op de betere restaurants. Niet meer de all you can eat-formules, woktenten of sushi-zaken. Let wel, ik heb er niets op tegen en het zijn goede ondernemers, maar ik wil richting de bekende gidsen zoals GaultMillau en Lekker en me alleen richten op de top van de markt.’

‘Geen ranglijst’

Renaud schreef zelf overigens twaalf jaar voor de restaurantgids Lekker. Hij rangschikt ‘zijn’ 168 restaurants echter niet vanaf nummer één tot een nummer 168. ‘Ik maak een alfabetische lijst. Een nummer één kan de markt zelf bepalen.’

Renaud verwacht eind 2017 de selectie uit te breiden tot 520 restaurants – 520 is ook een Chinees geluksgetal. Restaurants worden beoordeeld op hun ambiance, service, culinaire kwaliteiten, bediening, drankjes en overige zaken. Met dat laatste doelt Renaud op de toiletten, toegankelijkheid, parkeren, waar voor je geld et cetera. Zaken kunnen 1 tot 6 G’s verdienen waarbij zes keer een G staat voor ‘most excellent experience’ en één G is een ‘nice place’.

Zaken met de beste score heeft Renaud niet op zijn site staan. Hieronder staan de restaurants met 5G’s en 4G’s.

5 G’s

Yamazato* (Okura Hotel), Amsterdam
Hanting Cuisine*, Den Haag
Taiko (Conservatorium Hotel), Amsterdam
Red Chilli, Nieuwe Niedorp
O&O, Sint Willebrord

4G’s

Royal Mandarin, Hilversum
Ni Hao, Nunspeet
Jasmine Palace, De Meern
Jiu.nu, Eindhoven
The Oriental Swan, Soesterberg
Mooi Zeist, Zeist
Sea Palace, Amsterdam
Alexander, Leiden
Madam Cheung, Hoorn
Chung, Rotterdam
Chi, Amsterdam
Ron Gastrobar Indonesia, Ouderkerk aan de Amstel

Reageer op dit artikel