nieuws

Belgische sterrenchef stopt met zijn restaurant

Restaurant 1464

De Belgische chef-kok Luc Bellings en gastvrouw Brigitte Bellings gaan deze zomer stoppen met hun tweesterrenrestaurant Aan Tafel bij Luc Bellings in Hasselt. De ondernemers gaan op zoek naar een andere uitdaging.

Belgische sterrenchef stopt met zijn restaurant

Zo meldt het Belgische dagblad Het Laatste Nieuws. De ondernemers van Aan Tafel Bij Luc Bellings willen starten met een kleinschaliger concept, zo schrijft de krant. De chef-kok wil in Hasselt blijven en daar met iets nieuws beginnen.

‘Geen hectische toestanden meer’

‘Weer in Hasselt en weer met dezelfde gedrevenheid en vakmanschap, maar geen hectische toestanden meer: een kleinere kaart en niet meer alle dagen ’s middags én ’s avonds een volledige ‘service’ draaien en vooral geen volledig elftal meer in de keuken’, vertelt Bellings aan de Belgische media. ‘Met twee man personeel en twintig borden in één dag hou ik evenveel over als een grote sterrenzaak te laten bollen met twaalf man in dienst. Dan begin je weleens na te denken.’

Reageer op dit artikel