nieuws

Dunkin’ Donuts 23 maart terug in Nederland

Restaurant 7510

De eerste nieuwe vestiging van Dunkin’ Donuts in Nederland wordt woensdag 23 maart geopend aan de Nieuwendijk 147 in Amsterdam. Voor moederbedrijf Dunkin Brands betekent dit een hernieuwde stap op de Nederlandse markt nadat in 2000 het laatste filiaal haar deuren sloot in ons land.

Dunkin’ Donuts 23 maart terug in Nederland

Dunkin’ Donuts telt wereldwijd meer dan 12.000 Vestigingen in 45 landen. De keten wil in totaal 25 zaken openen in diverse Nederlandse steden, waarvan nog dit jaar de eerste volgen. Eigenaar van de restaurants is horecaondernemer Nabil Besali en master franchisenemer voor Nederland is Amba Daoud. Die laatste voerde sinds juni 2015 gesprekken met Dunkin Brands om de keten weer naar Nederland te halen. De nieuwe Nederlandse website is inmiddels online en telt de komende 50 dagen af naar de opening.

Eerste Dunkin’ Donuts wereldwijd nieuwe stijl

De herintroductie op de Nederlandse markt is mogelijk omdat er in tegenstelling tot de vorige eeuw minder winkels nodig zijn om het concept winstgevend te maken. Bovendien loopt die stap parallel aan de introductie van de nieuwe huisstijl van Dunkin’ Donuts. De felle roze en oranje kleuren worden aangevuld met warme, bruine, groene kleuren, samen met sfeervol hout. Het Amsterdamse filiaal is het eerste ter wereld in die nieuwe stijl.

Jaar lang gratis donuts

Bij de opening in Amsterdam op 23 maart ontvangen de eerste honderd klanten die dag een jaar lang gratis donuts. Elke tiende klant daaropvolgend mag een jaar lang, elke week een Dunkin koffie naar keuze uitzoeken. Deze actie wordt in de vier dagen daarna, van donderdag 24 tot en met zondag 27 maart, herhaald.

 

 

Reageer op dit artikel