nieuws

Nieuw in Amsterdam: De Bajes (foto’s)

Restaurant 5130

In de Utrechtse straat in Amsterdam heeft Sven Toering De Bajes geopend. Hij start de zaak samen met Matthijs Kanis van Flinders Café. In het pand van De Bajes zat voorheen de Hummbar. Toering heeft nog drie andere horecazaken.

Nieuw in Amsterdam: De Bajes (foto’s)

Sven Toering over zijn nieuwste aanwinst: ‘Met De Bajes komt alles waar we van houden samen. Hoge kwaliteit eten en drinken gecombineerd met de beste street art. Toen het pand op de Utrechtestraat 11 vrijkwam en we die metershoge lege muren zagen was het meteen duidelijk: dit is dé plek om een street art restaurant in Amsterdam neer te zetten.’

Sven Toering

Ook twee andere vennoten van Flinders zijn betrokken bij De Bajes. Toering is naast De Bajes en Flinders (Hilversum en Groningen) ook eigenaar van Wolter Wolthers in Groningen.

De muren van dit ‘Bar en Bikkesement’ zijn beschilderd met het artwork van ’s werelds meest fameuze street art artiesten. Grote namen als The London Police, D*Face, Ben Eine en Laser 3.14 hebben speciaal voor De Bajes hun kunsten vastgelegd. Het all-day eten en drinken doet niet onder voor het visuele geweld. De nachtelijke uurtjes zijn gevuld met cocktails, speciaalbieren, bar bites en een wisselende DJ-programmering.

Chef Niels van Halen

De keuken van De Bajes staat onder leiding van chef Niels van Halen, Van Halen was van 2002 tot 2006 chef van De Hoefslag*. De Bajes is er voor ontbijt (tot ver in de middag) lunch en diner. Op het menu van De Bajes ook 15 gins, 40 speciaalbieren en een selectie aan spirits en cocktails. De bar bites, bruschetta, charcuterie en Zeeuwse oesters maken het plaatje compleet.

De Bajes is doordeweeks tot 1.00 uur geopend en in het weekend tot 3.00 uur ‘s nachts.

Onder de foto’s staat een link naar de volledige menukaart van De Bajes.

Reageer op dit artikel