nieuws

Restaurant De Machinist wint hamburgerbattle

Restaurant 1115

Restaurant De Machinist in Rotterdam heeft de hamburgerbattle gewonnen op het Driessen Food Festival. Chef de parti Kelvin Veldhoen was de beste van de 12 chefs.

Restaurant De Machinist wint hamburgerbattle

Kelvin Veldhoen maakte een Aziatische burger op een zwart broodje met onder andere gemarineerde okra’s en pittige tomatenchutney. Volgens de jury was deze burger van de twaalf het mooist in balans qua smaak en heel gedurfd en daardoor ook origineel. Veldhoen wint een Big Green Egg.

Op 6 februari streden 12 chefs uit heel Nederland tegen elkaar in de battle die was georganiseerd ter ere van de introductie van een nieuwe hamburger door  Driessen Food. Op het landgoed naast De Machinist in Rotterdam was een battleground ingericht met zes Big Green Eggs waar chefs op losgingen.

De jury, bestond uit chef IJsbrant Wilbrenninck, Gijsbregt Brouwer van De Buik van Rotterdam, vleesexpert Job Goedegebuur en Dana Driessen. De jury oordeelde over smaak, creativiteit en presentatie.

Leestip:
Hamburger met stroopwafel en karamel lekkerste op de Horecava 2017

Christiaan Driessen, directeur Driessen Food: ‘Met onze events laten we het liefst chefs, onze afnemers,  elkaar inspireren met onze producten. Dat is met deze battle wel gelukt, dus mogelijk is er volgend jaar weer een battle.’ Het event, dat bezocht werd door 70 chefs en horecaondernemers, draaide  volledig om de ultieme hamburger en alles wat daar bij hoort.

Driessen Foods eigen hamburgerprofessor Carlo van Meerten liet zien waarom de nieuwste hamburger zo bijzonder is.

‘Voor veel horecazaken is de hamburger een onmisbaar onderdeel van het menu. Onze zoektocht naar de ultieme hamburger waar onze klanten zich mee kunnen onderscheiden bracht ons bij een nieuwe machine. Het vlees wordt grof gedraaid en direct gevormd zodat alle vezels in dezelfde richting blijven staan. Het resultaat is een hamburger met een luchtige, vrij grove structuur, en een mooie balans tussen sappigheid en stevigheid.’ Aldus Ronald Driessen, directeur en vleesspecialist Driessen Food.

De deelnemers aan de HamburgerBattle 2017

Niek Schultink, Het Raedthuys, Duiven
Jelle Hovens, Grand Café 033, Bunschoten-Spakenburg
Danny Keff, De Colonie Houten, Houten
Joost van Herk,  De Waag, Leiden
Jeremy Adams, Stan & Co, Utrecht
Kelvin Veldhoen, De Machinist, Rotterdam
Efraim de Leeuw, Dorpskamer, Ermelo
Sebastiaan van Wijk, Karel V, Utrecht
Julio Bemelen, De Kust, Utrecht
Roel Smulders, De Vooruitgang, Eindhoven
Jeroen Prins,Villa Tuinfeest, Delft
Jethro Geukes Copper Goud,a Gouda

Lees meer over hamburgers op Misset Horeca. 

Reageer op dit artikel