nieuws

Sterrenrestaurant Aan de Poel viert 10-jarig bestaan

Restaurant 1549

Restaurant Aan de Poel in Amstelveen bestaat in oktober 10 jaar. In het afgelopen decennium vergaarden de eigenaars, chef-kok Stefan van Sprang en sommelier Robert Veuger, twee Michelinsterren. Voor het jubileumjaar wordt flink uitgepakt.

Sterrenrestaurant Aan de Poel viert 10-jarig bestaan
Stefan van Sprang

Toen Veuger en Van Sprang startten met Aan de Poel was van een mooie zaak nog geen sprake. Maître-sommelier Robbert Veuger vertelt: ‘Toen we hier aankwamen was er helemaal niets. Er was brand geweest, de bebouwing was gesloopt en het landje lag braak. Je moest echt je best doen om de potentie te zien.’

Tweede Michelinster

Gelukkig zagen Vreuger en Van Sprang die en konden ze de eigenaren van het pand ervan overtuigen dat zij de juiste jongens waren om daar een restaurant te beginnen. ‘We hebben keihard gewerkt en met de steun van heel veel betrokkenen, medewerkers en gasten iets moois neergezet waar we heel trots op zijn. We hebben veel meegemaakt, met als hoogtepunt natuurlijk die tweede ster. We zijn er heel trots op dat we die ster hebben weten te behouden. Fantastisch om nu met al de mensen die dat mogelijk hebben gemaakt ons 10-jarig bestaan te kunnen vieren.’

Bekijk hier de video: Aan de Poel over tweede Michelinster

 

10 jaar Aan de Poel

Om het jubileumjaar te vieren kookt Van Sprang op 6 maart met diverse andere topchefs een zesgangendiner voor het goede doel. ‘De volledige opbrengst van die avond gaat naar CliniClowns.’

Verder komt er in het voorjaar een speciale jubileumeditie uit van de eigen olijfolie. In een luxueuze jubileum cadeauverpakking zitten twee of drie flessen biologische tafelolie, in de smaken basilicum, truffel of knoflook. De olijfolie is te koop in het restaurant en vanaf april 2017 in de Aan de Poel webshop.

Boek

In juni komt er in een gelimiteerde oplage een inspiratie boek uit. Ieder exemplaar heeft een unieke cover met een eigen, handgemaakte signature. Gasten, vrienden, familie en het kernteam geven er een kijkje achter de schermen van het restaurant. Het boek is vanaf 1 mei 2017 te bestellen via de website van Aan de Poel.

Bekijk hier de video: signature dish Stefan van Sprang**

Koken met andere tweesterrenchefs

Van Sprang: ‘Later deze herfst, op de officiële dag van het 10-jarig bestaan, kook ik samen met andere tweesterrenchefs nog een fantastisch verrassingsmenu, maar daarover later meer. Al met al wordt het een druk, maar heel leuk jubileumjaar.’

 

Reageer op dit artikel