nieuws

Wimmy Hu start opnieuw met The Red Sun

Restaurant 8574

Na een sabbatical van drie jaar keert onderneemster Wimmy Hu terug naar The Red Sun in Blaricum. Ze runde het Aziatische restaurant ook van 2005 tot 2013 en opende tevens een vestiging in Amsterdam. Het restaurant in Blaricum ondergaat met deze herovername een complete metamorfose. In Amsterdam verdwijnt de naam Red Sun van de gevel.

Wimmy Hu start opnieuw met The Red Sun
Wimmy Hu, fotograaf Wiliam Rutte

In april 2017 heropent The Red Sun Blaricum als Japanse fine dining experience die 12 jaar na de start  Nederland opnieuw wil opschudden,’ zo meldt Hu in een persverklaring.

De naam The Red Sun verdwijnt bij het restaurant in Amsterdam op 1 april 2017 definitief van de gevel.

Wimmy Hu: ‘Afgelopen jaren stonden in teken van mijn reizen door Azië en Amerika. Ik ging voor ontspanning, maar gaandeweg deed ik zoveel inspiratie op dat er op horecagebied nieuwe ideeën ontstonden.’

‘Het ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan. Naar een nieuwbouw horecaconcept in Laren, en in dit geval ook terug naar The Red Sun in Blaricum. The Red Sun is en was voor mij niet zomaar een bedrijf. Het was mijn hele leven, partner, kind en familie. Ik ben dankbaar dat ik verder kan gaan waar ik ooit begon.’

Start The Red Sun

In 2005 bedenkt de van origine Chinese Hu The Red Sun Blaricum uit een langdurige ambitie om een eigen zaak te openen. Na acht jaar, waarin de eigenares non-stop 100-urige werkweken draait, verkoopt Hu The Red Sun in 2013 om op reis te gaan. Een reis die haar uiteindelijk terug naar haar thuis zou brengen.

The Red Sun 2.0

The Red Sun wordt ruim 11 jaar na de eerste opening op alle facetten vernieuwd en verbeterd: in cuisine, decor en service.

Vanaf april staat de sushi-eetbar letterlijk en figuurlijk centraal in het getransformeerde restaurant. De beste dagverse sushi’s krijgen er een moderne, Westerse twist. Naast de bekende The Red Sun classics, zal The Red Sun in haar nieuwe vorm ook de nieuwste type sushi introduceren.

Meer over Red Sun op Misset Horeca:
Opening eerste buitenlandse Red Sun
Restaurant sluit bekende Nederlanders op

Reageer op dit artikel