nieuws

Hembrugterrein Zaandam in de verkoop: ruimte voor horeca

Restaurant 913

Het Rijk heeft het Hembrugterrein in Zaandam woensdag te koop gezet. Het voormalige militaire fabrieksterrein meet 42 hectare. De koper kan het terrein ontwikkelen met woningbouw in bestaande panden en nieuwbouw. Te denken valt aan duizend woningen, aldus het Rijksvastgoedbedrijf. Ook is er ruimte voor bedrijven en horeca.

Hembrugterrein Zaandam in de verkoop: ruimte voor horeca

Het Hembrugterrein werd vanaf 1897 tot na de Tweede Wereldoorlog gebruikt voor het fabriceren van wapens en munitie. Er zijn nog een ondergrondse schietbaan, een voormalige commandobunker en een ‘plofbos’ waar vroeger proeven werden gedaan met explosieven. Vanaf 2011 zijn verschillende monumentale panden op het terrein opgeknapt, waarin ruimtes worden verhuurd als atelier, designstudio of restaurant. Ook worden op het Hembrugterrein in Zaandam vaak activiteiten georganiseerd zoals foodmarkets en festivals. De bedoeling is dat het bos blijft bestaan als ‘groen hart’ van de nieuwe wijk.

Verkoop Hembrugterrein

De verkoop van het Hembrugterrein Zaandam past in de strategie van het Rijk om allerlei overtollige bezittingen af te stoten, waaronder bouwgronden, kazernes, gevangenissen en kantoren. In de metropoolregio Amsterdam gingen eerder de Bijlmerbajes en het bouwterrein Oostenbrug in de verkoop. Op het terrein is in de nieuwe vorm ook ruimte voor horeca.

Lees hier meer over de verkoop van het Hembrugterrein

Yada Yada Market in Zaandam

yada-yada1In november 2015 opende Yada Yada Market aan de Hemkade in Zaandam de deuren voor het grote publiek. De markt van ruim tweeduizend vierkante meter, biedt ruimte aan negentig outlets, waaronder dertig food outlets, met à la minute bereid street food uit alle werelddelen. Yada Yada Market moest tijdelijk de deuren sluiten omdat het pand moeilijk te verwarmen bleek. In april 2016 gingen de deuren weer open.

 

Reageer op dit artikel