nieuws

Sterrenkok Quique Dacosta kookt bij De Librije

Restaurant 1258

Jonnie Boer van driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle kookt op dinsdag 7 maart samen met Quique Dacosta van het Spaanse restaurant Quique Dacosta*** een bijzonder diner in De Librije.

Sterrenkok Quique Dacosta kookt bij De Librije
Sterrenkok Quique Dacosta

‘Een unieke samenwerking waar wij enorm naar uit zien’, aldus Jonnie en Thérèse boer. ‘Een bijzonder menu met gerechten van Jonnie en Quique Dacosta: een mooie combinatie.’ Het betreft een tiengangenmenu. De wijnen bij de gerechten zijn geselecteerd door Thérèse Boer en de sommelier van Quique Dacosta.

>>Lees ook: Osteria Francescana op 1 World’s 50 Best Restaurants – Librije op 38

Quique Dacosta opende in 1981 de deuren als El Poblet. Het restaurant telt drie Michelinsterren en staat op nummer 49 in de World’s 50 Best Restaurants. In 2009 kreeg het restaurant de huidige naam. Quique Dacosta werkte zich vanaf zijn zeventiende op tot chef-kok voordat hij het restaurant in zijn geheel overnam. In 2016 sloot hij tijdelijk het restaurant om met het volledige keukenteam in Dubai aan de slag te kunnen om Enigma in het Palazzo Versace, een restaurant dat iedere drie maanden rouleert met een andere Michelinchef.

Lees meer over deze unieke samenwerking in het magazine van Misset Horeca dat op 17 maart verschijnt.

Reageer op dit artikel