nieuws

Thérèse Boer: droomgast Robert de Niro

Restaurant 2144

De droomgast van Thérèse Boer is Robert de Niro. Deze filmster zou Boer, mede-eigenaar van De Librije in Zwolle bekroond met drie Michelinsterren, langoustine met kombucha en boemboe serveren. Dit zegt de SVH Wijnmeester in het jubileumboekje ‘Smaakhelden’ van de Alliance Gastronomique.

Thérèse Boer: droomgast Robert de Niro

Smaakhelden is uitgebracht ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van restaurantvereniging Alliance Gastronomique. Het jubileumjaar werd donderdag 9 maart afgetrapt bij De Bokkedoorns in Overveen.

Toekomstdroom

Onder het kopje Toekomstdroom schrijft Thérèse Boer dat ze nog jaren op dit niveau wil draaien. Als trends voor de toekomst voorspelt ze nog meer regionale producten.Therese Boer

Wat ze geleerd heeft in haar rol als gastvrouw is ‘Maakt niet uit wat voor gast het is, altijd lief en goed zijn.’ Boer heeft veel meegekregen van haar ouders.’Heel lieve en zorgzame mensen. Tijdens mijn hotelschooljaren heb ik van Fons en Anneke van Groeningen, destijds eigenaren van restaurant Kaatje bij de Sluis, de kneepjes van het vak geleerd. Een goede gastvrouw is attent en lief, ziet er verzorgd uit en luistert goed naar de gasten.’

Opmerkelijke verzoeken van gasten die De Librije krijgt zijn er ook, zo meldt Thérèse Boer. ‘We krijgen vaak verzoeken van mensen die graag nog een keer bij ons willen eten voordat ze sterven. We zijn heel blij dat we hieraan mee kunnen werken, mar het afscheid is altijd moeilijk.’

‘Een vrolijker verzoek kregen we onlangs van een mevrouw die vroeg of wij een gerechtje wilden maken en fotograferen op haar zelfontworpen serviesgoed.’

Smaakherinnering

Ook vertelt de gastvrouw een anekdote over een smaakexplosie die ze beleefde toen ze Jonnie net kende. ‘Toen ik 18 was en Jonnie en ik net verkering hadden, heeft hij me meegenomen naar een restaurant in Londen. Hij zei: ‘Ik ga jou eens leren eten.’ Daar at ik een gerecht met oesters en een crème van Noilly Prat, een Franse vermout. Dat was mijn eerste smaakexplosie.’

>> Alliance Gastronomique: eigen opleidingsprogramma voor keuken en bediening

Reageer op dit artikel