nieuws

Zilte bokaal voor ROC Amsterdam

Restaurant 2549

Mike Klaassen, Ben Klunder, Ayleen Hermes en Michelle Kersten van ROC van Amsterdam zijn tijdens de FoodExpo beurs maart verkozen tot beste overall team van het jaar en winnen daarmee de Zilte bokaal.

Zilte bokaal voor ROC Amsterdam
Het team van ROC Amsterdam wint de Zilte bokaal.

Daarnaast waren er nog meer prijzen voor beste keukenteam ook deze prijs ging mee naar ROC van Amsterdam. Het beste team bediening en duurzaamheid ging naar hotelschool ter Duinen te Koksijde, beste wijn-spijscombinatie en cocktail en beste showtafel en zaaltafel gingen naar het team van Scalda. Daarnaast heeft de jury een juryprijs uit gereikt aan het keukenteam van de Rooie Pannen uit Breda als aanmoediging voor hun prestatie en teamwork. Zij gingen tijdens een wedstrijd georganiseerd door samenwerkingsverband Food Lab Zeeland de strijd aan met zes andere MBO teams vanuit Nederland en België.

Na een spannende strijd ging de Zilte bokaal naar Amsterdam

De spanning was vanaf de start van de wedstrijd direct om te snijden. Er werd keihard gestreden door de MBO studenten. Zij kregen de kans om een viergangenmenu te bereiden voor de vakjuryleden. Het viergangenmenu bestond onder andere uit: Mesheften, Noordzee krab en kweek tarbot, tam konijn, peer en chocolade met een toevoeging van VOC kruiden. Na een spannende strijd van vijf uur moest de jury in beraad om een winnaar te kiezen. Na stevig overleg werden Mike Klaassen, Ben Klunder, Ayleen Hermes en Michelle Kersten uiteindelijk benoemd tot beste overall team keuken en bediening van het jaar. Zij hebben uit handen van Armijn van Nierop (jury voorzitter) de Zilte bokaal ontvangen.

De wedstrijd voor de MBO vakwedstrijden werd georganiseerd door Food Lab Zeeland. Food Lab Zeeland is een organisatienetwerk met aan de ene kant bedrijven en organisaties en aan de andere kant het horeca-onderwijs in Zeeland; de vier vmbo scholen (De Rede in Terneuzen, Nehalennia in Middelburg, Pontes Goese Lyceum, Pontes Pieter Zeeman in Zierikzee) en Scalda College voor Hotelmanagement en Gastronomie (mbo). Food Lab Zeeland richt zich op een betere afstemming van het Zeeuwse horeca-onderwijs op de behoefte van het Zeeuwse bedrijfsleven om knelpunten in de arbeidsmarkt op te lossen. Food Lab Zeeland wil Zeeland als culinair mekka op de kaart van Nederland en Vlaanderen zetten.

Leestip: Restaurant ’t Amsterdammertje wint Zeeuwse Mossel trofee

Reageer op dit artikel