nieuws

Duurzame horeca: genomineerden Gaia Green Awards 2017

Restaurant 941

De genomineerden voor de duurzame Gaia Green Awards 2017 zijn donderdag 20 april bekendgemaakt. De awards worden jaarlijks uitgereikt aan horecabedrijven met duurzame ambities en zijn onderverdeeld in de categoriën strandpaviljoens, hotels en restaurants. De winnaars worden bekendgemaakt op de beurs Gastvrij Rotterdam.

Duurzame horeca: genomineerden Gaia Green Awards 2017

Zowel het aantal aanmeldingen als de kwaliteit van de duurzame aanmeldingen was hoger dan vorig jaar. Volgens de organisatie ‘wederom een signaal dat het aantal horecaondernemers dat stappen neemt in het verder verduurzamen van hun bedrijfsvoering groeit. Bij de uiteindelijke selectie heeft de jury in deze ronde met name gekeken naar de mate waarin de 5 duurzaamheidspijlers die centraal staan bij de Gaia Green Awards in organisaties zijn doorgevoerd:

1. Gebouw en energie
2. Communicatie
3. Duurzame menukaart
4. Innovatie en onderscheidend vermogen
5. Sociale impact/maatschappelijke bijdrage

Duurzame winnaars

Alle genomineerden ontvangen een aanvullend verzoek om informatie. Op basis van deze informatie worden halverwege de maand juni de 3 finalisten per categorie San Blas duurzame Gaia Green Awardsbepaald. De finalisten gaan onderling de strijd aan op de sociale media. Op 19 september worden de winnaars bekend gemaakt op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam in Rotterdam Ahoy. In de vakjury werken vertegenwoordigers van o.a. de volgende partners samen: Euro-Toques Nederland, Green Key Nederland, EKO-Keurmerk Horeca, Good Fish Foundation, Biojournaal en Olijfbedrijf.

De genomineerden per categorie

Hotels
o Stadshotel Woerden (Woerden)
o Golden Tulip Strandhotel Westduin (Kouderkerke)
o Ecomama Hotel (Amsterdam)
o Court Garden Hotel (Den Haag)
o Chateau St. Gerlach (Valkenburg aan de Geul)
o Radisson Blu hotel Amsterdam Airport (Amsterdam)

Restaurants
o Restaurant Natuurlijk (Egmond aan Zee)
o De Veldkeuken (Bunnik)
o Aloha (Rotterdam)
o Gys (Utrecht)
o Fruittuin van West (Amsterdam)
o Biologisch restaurant aan Sjuuteeanjd (Schinnen)

Strandpaviljoens
o Pier 32 (Den Haag)
o San Blas (Bloemendaal aan Zee)
o Het Strandhuis (Wijk aan Zee)
o Timboektoe (IJmuiden Noordpier)
o Strandpaviljoen Zoomers (Castricum aan Zee)

Reageer op dit artikel