nieuws

Hamburgerkoning Diego Buik maakt overstap naar South of Houston

Restaurant 5576

Diego Buik, ook wel bekend als de hamburgerkoning, heeft een nieuwe uitdaging gevonden. Hij gaat op 3 mei aan de slag als chef-kok bij South of Houston in Den Haag. Buik werkte tot voor kort bij Capriole Café in dezelfde stad. In een video kondigde hij zijn transfer op social media aan.

Hamburgerkoning Diego Buik maakt overstap naar South of Houston
Diego Buik

Lachend vertelt hij dat hij voor zijn acteerprestaties in de video vast geen award gaat winnen. ‘Vonden het gewoon leuk om het zo te doen.’ Over zijn nieuwe werkplek meldt hij: ‘Heb zin in een nieuwe uitdaging. Maar het is ook omdat ik mijn werkzaamheden als zelfstandige niet meer kon combineren met de fulltime functie bij Capriole Café, waar ik overigens altijd met plezier heb gewerkt. Bij South of Houston ga ik 32 uur werken.’

South of Houston heeft dry-aged meat in de hoofdrol. ‘Voordat ik daar een gesprek had om er als kok aan de slag te gaan, had ik er al drie keer gegeten. De burger die ik daar heb gegeten, was toch wel de beste van Den Haag…op mijn eigen burger na dan’, zegt hij lachend. Buik gaat ook zijn eigen hamburger op de kaart zetten bij South of Houston. ‘Die moet in ieder geval in juni op de kaart staan.’

Buiks liefde voor hamburger gaat diep. Een tatoeage ervan siert zelfs zijn arm. ‘Mijn collega’s zeggen altijd dat er in plaats van bloed, ketchup door mijn aderen stroomt’, zo vertelde hij in een eerder interview aan Misset Horeca. Begin april serveerde Buik ter ere van de in totaal 15.000 verkocht burgers, limited editions hamburgers bij Capriole Café in Den Haag. ‘Eén keer worden deze hamburgers gemaakt en daarna nooit meer.’

Passie voor hamburger

Zijn liefde voor de hamburger ontstond in Londen waar hij twee jaar als souschef werkte bij Soho House. ‘De burgertrend was daar upcoming. Vond dat super. Terug in Nederland wilde ik daar iets mee doen. De trend was hier nog niet zichtbaar.’ Bij Eetcafé Opa in Rotterdam zette hij zijn eerste eigen burger op de kaart. Later volgde Stroom in Rotterdam. Het mocht geen standaard burger worden. ‘Daar is de echte Gourmet Burger ontstaan. Ben gaan zoeken naar combinaties, smaken, en combinaties van vleessoorten.’ Het werd een burger van kalf en rund met gebakken ei en hollandaise saus. De burger leverde zelfs een prijs op. In 2015 werd deze verkozen tot ‘Beste hamburger van Rotterdam. ‘Sindsdien ben ik me vol gaan concentreren op de burger en is de liefde alleen maar gegroeid en heb ik altijd de burger op de kaart gezet in de zaken waar ik ging werken.’

Bekijk hier de video:

 

 

Reageer op dit artikel