nieuws

Nieuwe baan voor Hans Everse

Restaurant 4828

Hans Everse, de voormalige voorzitter van het Koksgilde en huidig vicevoorzitter van het Gastronomisch Gilde, heeft een nieuwe baan. Everse volgt in juni 2017 SVH Meesterkok Sjaak Jobse op als divisiemanager Tafel Thuis, onderdeel van Zorgstroom. 

Nieuwe baan voor Hans Everse
Rutger van der Weel en Hans Everse (r).

Hans Everse volgt Sjaak Jobse op die gaat genieten van zijn pensioen. Jobse heeft al sinds 1987 de titel SVH Meesterkok achter zijn naam staan. Sinds 1981 is Jobse manager voeding van Zorgstroom waarvan Tafel Thuis deel uitmaakt. Zijn voorkeur gaat uit naar verse Zeeuwse streekproducten.

Met deze transfer keert Hans Everse terug naar het bedrijf waar hij vanaf de opening in 2007 tweeënhalf jaar werkte voordat hij naar Cleijenborch vertrok als teamleider CulinR & Facilitair.

Tafel Thuis is een onderdeel van zorgaanbieder Zorgstroom. Ze bereiden maaltijden volgens het ‘koelverssysteem’. Hierdoor zijn versheid en voedingswaarden gegarandeerd. De maaltijden worden voor particulieren bezorgd op Walcheren, Oost Zeeuws-Vlaanderen en Schouwen-Duiveland. Voor instellingen en bedrijven leveren we op Walcheren, Schouwen-Duiveland, Zuid-Beveland en Zeeuws-Vlaanderen, ook levering op de andere eilanden is bespreekbaar.

Hans Everse

Hans Everse (archief, 2014)

Van gekoppelde naar ontkoppelde keuken

Tafel Thuis bereidt elke dag 1500 tot 2000 maaltijden voor zorginstellingen en particulieren in Zeeland. ‘Ik ga van een gekoppelde kleine keuken bij Cleijenborch naar een ontkoppelde grote keuken’, reageert Everse. ‘Ik wil echter niet focussen op massa maar op kwaliteit. Het moet dé Zeeuwse keuken worden. Als je zo’n keuken hebt, moet het onderscheidend zijn. Ik vind het uitdagend en mooi om daar mijn stempel op te drukken.’

Keuken van Cleijenborch

Een aspect dat heeft meegewogen in zijn keuze voor Tafel Thuis, was dat er bij Cleijenborch al enkele jaren tekeningen op tafel lagen voor een nieuwe keuken. Everse: “Een beslissing over deze investering kwam steeds maar niet van de grond. Nu gaat het management versneld bepalen wat er met de keuken moet gebeuren.”

De productie van Zilt-E Ziltzaam Lekker, het eigen bedrijf van Everse, verhuist mee naar de keuken van Tafel Thuis.

Reageer op dit artikel