nieuws

Jubilerend restaurant Aan de Poel (**) lanceert uniek inspiratieboek

Restaurant 2482

Het Amstelveense Aan de Poel bestaat in oktober 10 jaar. Ter ere van dit jubileum brengt het restaurant met twee Michelinsterren in gelimiteerde oplage een culinair inspiratieboek uit onder de titel Signature.

Jubilerend restaurant Aan de Poel (**) lanceert uniek inspiratieboek
Stefan van Sprang

In het boek, waarvan 2.000 exemplaren zijn gedrukt, geven chef-kok Stefan van Sprang en maître sommelier Robbert Veuger met hun team en vrienden een kijkje achter de schermen en blikken ze terug op de afgelopen 10 jaar. Iedere cover is door Van Sprang persoonlijk beschilderd, wat het een exclusieve, unieke uitgave maakt. Aan het salontafelboek is bijna een jaar gewerkt. Het boek dat 89,00 euro kost, is hier verkrijgbaar, of vanaf 12 juni 2017 in het restaurant.

>>Sterrenrestaurant Aan de Poel viert 10-jarig bestaan

Tweede boek

Signature is het tweede boek dat restaurant Aan de Poel uitbrengt. Sommelier Robbert Veuger vertelt: ‘Een boek maken is iedere keer weer een mooi en spannend proces. We wilden echt de sfeer en dynamiek van Aan de Poel vastleggen. Die wordt gemaakt door onze bijzondere gasten en fantastische team, zij hebben dan ook een hele grote rol in het boek. Zo vertellen vaste gasten over bijzondere of hilarische momenten in het restaurant en komen (oud) medewerkers aan het woord over hun werk. Daarnaast nemen we de lezer mee door onze 10 favoriete ingrediënten en beschrijven we wat er allemaal komt kijken bij het samenstellen van ons maandelijks wisselende zesgangenmenu. En natuurlijk geven we verschillende kijkjes in hoe het er achter de schermen aan toe gaat.’

Team

Een heel team van betrokkenen heeft een klein jaar aan het boek gewerkt. Concept, redactie en vormgeving waren in handen van communicatiehuis Vandenberg in Maarn. Zij hebben het boek ook door vertaald naar een serie indringende videoportretten. Fotograaf Maurice Fransen heeft de ziel van de culinaire creaties op magistrale wijze in zijn lens weten te vangen. ‘Hij laat de gerechten van de pagina’s af spatten’. De interviews en teksten zijn van de hand van copywriter Ralph Edelstein.

Aan de Poel

In 2008 kreeg restaurant Aan de Poel zijn eerste Michelinster, vier jaar later gevolgd door de tweede. Naast de vaste kaart presenteert Chef-kok Stefan van Sprang driewekelijks een nieuw zesgangenmenu. De wijnkaart, samengesteld door Robbert Veuger, biedt ruim 600 keuzes.

Bekijk hier hoe het boek tot stand kwam:

Bekijk hier de video over de start van Aan de Poel, de komst van de eerste ster en Jens van Sprang.

Reageer op dit artikel