nieuws

Marco Westmaas niet langer verbonden aan Parc Broekhuizen

Restaurant 8001

Marco Westmaas is niet langer verbonden aan Parc Broekhuizen in Leersum en het bijbehorende restaurant Voltaire. Vanuit het buitenland laat hij weten dat de wegen zijn gescheiden om verschillende redenen, zo meldt nieuwsblad De Kaap.

Marco Westmaas niet langer verbonden aan Parc Broekhuizen
Marco Westmaas

‘We zijn netjes uit elkaar gegaan. Het was leuk, en het is mooi geweest. Ik heb mijn weg gekozen. Hier in Azië ligt mijn pad. Ik zou het leuk vinden als men op Parc Broekhuizen verder zou werken vanuit de filosofie en het concept dat ik er neerzette. Maar als ze het anders willen, even goede vrienden.’ Wie nu de chef-kok wordt bij Voltaire is nog niet bekend. ‘Een paar van mijn koks lopen daar nog rond, het zou leuk zijn als zij het mogen doen’, aldus Westmaas tegenover de regionale krant. Justin Ultee, general manager bij Parc Broekhuizen is vooralsnog niet bereikbaar voor een reactie over het vertrek van de topchef.

Marco Westmaas

Chef-kok Marco Westmaas ging eind december van start met Parc Broekhuizen in Leersum. Hij runde er – voor eigen rekening – restaurant Voltaire en 22 luxe suites. Een vooropgezet plan was het niet voor chef Marco Westmaas om terug te keren naar Nederland. Hij verbleef de afgelopen vijf jaar in Azië waar hij projecten in onder meer Bangkok leidt. Daar heeft hij een eigen restaurant, maar ook een supermarkt en diverse evenementen en advieswerk. ‘Ik ben voor dit project benaderd,’ zei Westmaas in maart tegen Misset Horeca. ‘Ben naar Nederland gevlogen en dit project sprak me aan. Het past bij me. Het is veelzijdig. Twee restaurants, hotelkamers, vergaderruimtes, een spa en een evenementenlocatie op één landgoed. Daarnaast krijgen we een eigen moestuin.’

Concept

De verwachtingen van Westmaas waren hooggespannen. Hij had er een vooruitstrevend gastronomisch concept uitgedacht dat goed werd ontvangen. ‘Als Westmaas zijn draai vindt in Leersum, is hij tot grote dingen in staat’, schreef Mac van Dinther recent in zijn recensie voor de Volkskrant. Het eten gaf hij er een 8,5 , de prijs-kwaliteit een 8 en de entourage een 9.

Restaurant Yard

Over het nog te openen Yard, zei Westmaas dat deze zaak ook zijn signatuur krijgt. Of dat nu nog steeds het geval is, is niet bekend. Het restaurant opent in een 400 jaar oude boerderij op het landgoed. Yard heeft tachtig zitplaatsen binnen en ook tachtig stoelen op het terras. Mensen zitten er aan lange tafels en kijken uit over het landgoed, de moestuin en de vijver.

Parc Broekhuizen LeersumParc Broekhuizen

Landgoed Bruikhuizen in Leersum bestaat naast het hoofdgebouw (met restaurant Voltaire, vergaderruimtes en trouwzalen en 14 suites) uit de boerderij (Yard), een koetshuis voor evenementen en een orangerie. Het interieur is van de hand van Judith van Mourik. Het koetshuis herbergt op de verdieping nog acht hotelkamers.

Marco Westmaas had in het verleden Hotel Elzenduin en Elzenduin Beach, een toprestaurant gevestigd in een strandtent. Het hotel werd na faillissement overgenomen door Fletcher. Westmaas zelf vertrok toen naar Thailand.

Leestip: Sterrenchefs uit de hele wereld koken in Parc Broekhuizen

Reageer op dit artikel