nieuws

Uitbreiding keukenteam Landgoed Groot Warnsborn

Restaurant 984

Landgoed Groot Warnsborn in Arnhem is uitgebreid met twee nieuwe souschefs: Niek Bezuijen, die werkte bij onder meer sterrenrestaurant ’t Nonnetje en Peter Eeringa die ervaring opdeed in Residence Rhenen. Voormalig souschef Luuk van Rennes van Groot Warnsborn is nu chef-kok geworden.

Uitbreiding keukenteam Landgoed Groot Warnsborn

Sinds 1 april 2017 heeft Luuk van Rennes promotie gemaakt tot chef-kok van Landgoed Hotel & Restaurant Groot Warnsborn. Daarvoor was hij ruim 3 jaar souschef bij dit restaurant.

Souschefs

Van Rennes wordt ondersteund door twee nieuwe souschefs. Niek Bezuijen, – die werkte bij restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk, De Koperen Hoogte in Zwolle en Restaurant Sizzles in Apeldoorn – en Peter Eeringa, met name gespecialiseerd in de banqueting keuken.  Hij heeft ruime ervaring bij onder andere opgedaan bij Residence Rhenen en La Maison Royale. Het keukenteam van Warnsborn bestaat nu uit ruim 10 koks

Landgoed Groot Warnsborn

Landgoed Groot Warnsborn telt 40 kamers, 25 in het Landhuis en 15 in het Koetshuis. Restaurant La Belle Source is gelegen aan de voorzijde van het Landhuis. Aan de achterzijde is een intieme lounge met open haard en leuke zitjes. Het landhuis heeft ook een authentieke 18e eeuwse gewelvenkelder met 4 ruimten die in zijn geheel naar de achterzijde van het hotel doorgetrokken is met een extra tuinzaal naar de achtertuin.

Landgoed Groot Warnsborn in Arnhem werd in het voorjaar van 2015 officieel geïnaugureerd als lid van Euro-Toques. De voorzitter van Euro-Toques Ted Janssen verwelkomde in zijn toespraak het nieuwe lid dat met prachtige producten van het eigen land en met gebruikmaking van streekproducten een geweldig aanwinst is voor de vereniging. Hierna onthulde Ted samen met Lammert de Vries, eigenaar van landgoed Groot Warnborn het Euro-Toques schild.

Ambacht

Euro-Toques is een vereniging van zelfstandig werkende restaurants. Elk lid heeft zijn eigen keuken en identiteit, gemeenschappelijk zijn de passie, gedrevenheid en het vakmanschap. Professionele koks en restaurateurs van de vereniging staan voor gezonde voeding die ambachtelijk wordt bereid met natuurzuivere producten van goede kwaliteit, zonder kunstmatige additieven. Zij stellen zich verder ten doel om de verscheidenheid van landelijke en regionale culinaire tradities te respecteren. Door het bereiden van een breed scala van regionale bijzondere seizoensproducten op evenementen wil de vereniging tevens aandacht vragen voor gezonde voeding, het bestrijden van voedselverspilling en het duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Reageer op dit artikel