nieuws

Sterrestaurant Cucina Del Mondo maakt culinaire tour in omgebouwde bus

Restaurant 338

Sterrestaurant Cucina Del Mondo organiseerde zondag 16 juli Cucina on Tour. In een tot club omgebouwde touringcar van StarTransfer maakte het sterrestaurant met haar gasten een gastronomische tour door het Limburgse heuvelland.

Sterrestaurant Cucina Del Mondo maakt culinaire tour in omgebouwde bus

Gasten kregen rondleidingen bij een aantal leveranciers van het restaurant. Tijdens elke stop werden op locatie en in de touringcar overheerlijke hapjes en drankjes geserveerd van sterchef Servais Tielman.

StarTransfer beschikt over een omgebouwde touringcar (Van Hool Astromega TD927) die uniek is in zijn soort. Door het verwijderen van de verdiepingsvloer over een lengte van 7 meter is een bijzonder zaaleffect ontstaan. Op deze manier konden maximaal 34 personen op een uiterst comfortabele manier worden vervoerd.

Succes

‘Was een groot succes’, aldus Servais Tielman. ‘In de bus hing de clubsfeer, maar verder was de tour ook heel educatief. Ik ben er trots op dat ik met deze leveranciers samenwerk. Zij hebben een inspirerend verhaal.  Ik wilde dit verhaal graag aan mijn gasten vertellen.’

De culinaire tour startte tussen de lammetjes bij de Schaapskooi in Epen. De weg vervolgde zich naar de biologische kruidenkwekerij Puur Aroma in Margraten waar een gerecht met ganzenlever met  bloemetjes werd geserveerd. Bij Domein Holset kregen gasten een mousserende wijn geserveerd. Deze ging gepaard met een gerechtje met kaviaar. Dat de bus hier een tussenstop maakte, bleef overigens niet onopgemerkt. ‘De bus kan aan de buitenkant rook produceren en heeft laserstralen. Het halve dorp stond onder de rook’, vertelt Tielman lachend. Het hoofdgerecht werd geserveerd na een bezoek aan delicatessenzaak Eyserhalte. ‘We zijn geëindigd in ons eigen restaurant met een dessert.’

Tweeede tour

Tielman vertelt dat het zo’n succes was, dat in november een tweede tour wordt georganiseerd.

Michelin

Servais Tielman trad in december 2016 met zijn Cucina del Mondo in Heerlen toe tot het ‘gilde’ van de sterchefs. Tielman werkte voor divers topchefs en maakte daar ook ster-vreugde mee. Ik werkte bij Jonnie Boer toen De Librije haar tweede ster kreeg. Daarna ging ik naar Toine Hermsen in de gloriedagen en vervolgens naar Hans van Wolde van Beluga. ‘Ik ben deze chefs nog steeds dankbaar dat ze me het vak hebben geleerd.’

Reageer op dit artikel