nieuws

Deelname 33e editie Grand Prix Saint-Hubert geopend

Restaurant 794

De 33e editie van de Grand Prix Saint-Hubert, staat weer voor de deur. Wijnliefhebbers kunnen deelnemen aan de oudste en meest prestigieuze blindproefwedstrijd van de Benelux.

Deelname 33e editie Grand Prix Saint-Hubert geopend

Op 24 september aanstaande gaan diverse teams met particuliere liefhebbers en professionals uit Nederland en België in de St. Olofskapel in Amsterdam de ultieme proefuitdaging aan: de Grand Prix Saint-Hubert. Onder de deelnemers (en winnaars) bevinden zich niet alleen coryfeeën uit de Nederlandse en Belgische wijnwereld, maar ook zeer ervaren en getalenteerde particuliere liefhebbers. De mix van deelnemers, de opzet van de wedstrijd en de hoge kwaliteit van de wijnen maakt de Grand Prix Saint- Hubert tot een boeiende proefwedstrijd.

3 gouden dukaten voor 10 rode wijnen

Grand Prix Saint-HubertHet uitgangspunt is simpel: tien rode wijnen moeten door een team van 3 proevers worden gekoppeld aan één van de 14 opgegeven wijnlanden of regio’s. Extra punten worden toegekend voor het benoemen van het juiste druivenras, de appellatie, het oogstjaar en de producent.  Naast de eeuwige roem krijgt het winnende team 3 kostbare gouden dukaten én de felbegeerde wisselbeker. Daarnaast verdienen ook de teams die als 2e of 3e eindigen alle eer en mooie prijzen.  Zowel professionals als particuliere wijnliefhebbers kunnen zich individueel of per team van 2 of 3 personen inschrijven door een mail te sturen naar k.vanlissum@thewinesite.nl. Inschrijven is mogelijk tot woensdag 20 september. De deelnamekosten bedragen 30 euro per persoon.

Symposium Vins Nature

Aansluitend zijn er andere programma’s op deze dag waaraan wijnliefhebbers kunnen deelnemen. Er is  een symposium over Vins Nature door Jan van Lissum met medewerking van diverse importeurs en sommeliers. Dit symposium zal in de St. Olofskapel plaatsvinden.  Daarnaast houden Millesimé Bio uit Montpellier en Millesimé Bio, de biologische wijnbeurs in Montpellier, een proeverij. Hierbij zullen gastspreker Jacques Frelin en Cendrine Vimont aanwezig zijn.

Showcase Beste Fromager

Daarnaast is er in de St. Olofskapel de Showcase Gault&Millau 2018: de presentatie van genomineerde jonge chefs, sommeliers en gastvrouwen & -heren. Tevens strijden jonge fromagiers om de titel Beste Fromager 2018. Het doel is om  kaaswagens in de gastronomie naar een (nog) hoger niveau te tillen. Vorig jaar ging deze Award naar Melvin Verwaal van restaurant Bord’Eau in Amsterdam.

Deelnemers moeten een cv, foto van de kaaswagen,  een portretfoto van zichzelf en een korte motivatie voor vrijdag 25 augustus sturen naar: js.vanlissum@thewinesite.nl onder vermelding van ‘Showcase Fromager’. Uit de inschrijvingen worden kandidaten geselecteerd die zich op zondag 24 september in de St. Olofskapel van het NH Barbizon Palace Hotel te Amsterdam zullen presenteren aan de Jury. Op maandag 6 november zal tijdens Gastronomie/Fine Food Professional in de Jaarbeurs Utrecht tijdens de Nacht van Gault&Millau bekend worden gemaakt wie de Awards toebedeeld zullen krijgen.

Reageer op dit artikel