nieuws

Hennie van der Most: restaurant Ufo Rotterdam draait in oktober

Restaurant 8847

Rotterdam krijgt op zondag 1 oktober haar draaiende restaurant. De naam van het restaurant van Hennie van der Most wordt Ufo en de exploitatie is in handen van de tweeling Sander en Robert van Oyen.

Hennie van der Most: restaurant Ufo Rotterdam draait in oktober

Restaurant Ufo van Hennie van der Most draait rond op 43 meter hoogte in het stadsdeel Charlois. Buurman wordt het toekomstige Attractiepark Rotterdam. Het is een all-inclusive formule die open is van 8 uur ’s ochtends tot 224 uur ’s avonds. Er is – inclusief terras – plaats voor 200 gasten. Hennie van der Most Rotterdam

De exploitanten van de toren, Sander en Robert van Oyen noemen het zelf ‘de prachtigste eetattractie van Nederland’. Samen bedachten ze ook de naam UfO restaurant, want, aldus Sander ‘de vorm van het restaurant lijkt op een vliegend object.’

Hennie van der Most

Van der Most kondigde het draaiende restaurant al aan in september 2013. Nu vier jaar later, komt de eerste vestiging er. Van der Most wil het concept op meerdere plaatsen openen. In 2013 zei hij al dat er belangstelling is vanuit binnen- en buitenland.  Ook het plaatsje Lochem toonde destijds belangstelling voor de restaurant-toren. De primeur gaat echter naar Rotterdam.

Ufo: All inclusive concept

De toren, die eigendom is van Hennie van der Most, wordt de komende weken vanuit Overijssel naar Rotterdam vervoerd. Vanaf 1 oktober is het restaurant operationeel en is Sander van Oyen, tevens eigenaar van Restaurant The Cat Rotterdam, de gastheer die de eerste gasten persoonlijk zal ontvangen.

Het restaurant mikt naast het bedrijfsleven dat hier ‘even los van de grond’ bijeenkomsten organiseert, ook op de gewone consument. Bovenin het restaurant is plaats voor 66 personen. Het heeft een specifiek aanbod: zowel ontbijt, lunch, high tea als de grill gourmet arrangementen, allemaal in buffetvorm, hebben all inclusive prijzen, wat betekent dat het inclusief dranken is, frisdrank, wijn en bier.

De prijzen zijn: ontbijt, lunch en high tea €25,00. Het grill gourmet arrangement is €45,00. De openingstijden zijn van 8 uur ’s morgens tot 24.00 uur ’s nachts. Naast het draaiende restaurant op 43 meter hoogte zijn er beneden ook twee restaurants die plaats bieden aan 56 personen per zaal en er is een groot terras waar ook nog eens 100 plaatsen zijn, en waar gewoon ook koffie met gebak of iets dergelijks gegeten kan worden.Hennie van der Most

De tweeling Sander en Robert van Oyen weet waar ze aan beginnen. Robert is met de hotelschool als achtergrond de commerciële man die deuren opent en zijn weg al heeft gevonden in de ondernemerswereld. Sander, voormalig marketing manager en  met een achtergrond in bedrijfskunde, is verantwoordelijk voor de algehele leiding en is tevens woordvoerder. De broers: ‘We zijn erg blij met het vertrouwen dat we hebben gekregen van Hennie van der Most. We gaan er natuurlijk weer een succes van maken en daarna kijken we hoe we onze vleugels misschien nog verder uit kunnen slaan. Vooralsnog vinden we dit een fantastisch project.’

>>> Horeca Top 100 2017: Hennie van der Most op nummer 52

Reageer op dit artikel