nieuws

De Echoput zet ‘wilde bieren’ op de kaart

Restaurant 2582

Hotel-restaurant De Echoput in Hoog Soeren introduceert bierarrangementen bij haar diner. Vanaf zaterdag 11 november kunnen gasten naast wijnarrangementen nu ook voor bier kiezen. Eigenaar Karel Klosse: ‘Omdat wij veel met wild doen, kiezen we bewust voor ‘wilde bieren’, van spontane gisting.’

De Echoput zet ‘wilde bieren’ op de kaart

Eigenaar Karel Klosse, derde generatie aan het roer bij De Echoput, spreekt van een ‘uitdaging’ en een ‘ontdekkingsreis’. Ik heb lange tijd promotie gedaan voor sherry. Op beurzen zeiden mensen dan wel eens: ik lust geen sherry. Ik heb voor die uitspraak echt een aversie ontwikkeld. Er is namelijk zó veel diversiteit.’

Wild met wild

Klosse nam die filosofie mee naar ‘het bier’. ‘Ik hoorde ook vaak; ik lust geen bier. Dan dacht ik; waarschijnlijk geen pils. Dat vind ik zelf ook niet heel interessant. Maar bier is zo breed, daar moet zoveel mee te doen zijn. Vervolgens ontdekte ik houtgelagerde bieren en wilde vergisting. Met name die laatste sluit natuurlijk goed aan bij het wild dat we hier op De Veluwe serveren. Ook dit bier is puur natuur.’

Lees ook: De Echoput neemt gasten mee op tijdreis

Zuur en fris

De Echoput 1Samen met zijn sommelier Jolinde Hill en bierwinkel Hopdonders, is Klosse enkele maanden figuurlijk in de bieren gedoken. ‘En daar is een mooi arrangement uitgekomen.’ De bieren zijn wel merendeels frisse, zure bieren. ‘Dat is goed te combineren met de gerechten en komt ook in de buurt van wijn. Maar goed, we blijven ontwikkelen, ook op dat gebied.’

Progressive challengers

Het bierarrangement wordt vanaf zaterdag 11 november aangeboden bij De Echoput. Volgens Klosse staan zijn gasten er zeker voor open. ‘Ik omschrijf hen -en die term heb ik geleend uit de autowereld- ‘progressive challengers’. Trouw aan smaak, maar ook open voor nieuwe uitdagingen, nieuwsgierig. Daarom denk ik dat het aan zal slaan.

Reageer op dit artikel