Landgoed Groot Warnsborn neemt Hotel de Wereld en O Mundo* over

Landgoed Groot Warnsborn neemt Hotel de Wereld en O Mundo* over
Landgoed Groot Warnsborn

Hotel de Wereld en sterrestaurant O Mundo in Wageningen maken een doorstart na faillissement van de Jaap Venendaal groep. De twee horecagelegenheden zijn overgenomen door Landgoed Groot Warnsborn uit Arnhem.

Dit meldt dagblad De Gelderlander op dinsdag 14 november. Landgoed Groot Warnsborn is blij met de overname. Het Arnhemse bedrijf neemt ook al het personeel van Hotel de Wereld en O Mundo* over. Restaurant Kelly’s van de Jaap Venendaal Groep is overgenomen door het Panaroma Restaurant De Blaauwe Kamer in Wageningen.

Overige bedrijven

De curator is nog in overleg met kandidaten voor eventuele overname van de overige bedrijven die tot de Jaap Venendaal Groep behoorde. Daaronder vallen nog Drinks and Bites, Eat Cetera in Ede en Wageningen, Hotel PTC+ en Hotel Hof van Wageningen. De bedrijven zijn wel geopend.

>>Jaap Venendaal groep failliet; ook restaurant O Mundo* en Hotel de Wereld

Jaap Venendaal Groep

Jaap Venendaals horecagroep groeide de voorbije jaren stormachtig, maar consolideerde vorig jaar. Wel werd in Wageningen het pannenkoeken- en pizzarestaurant met de illustere naam Koekoekpizzapannenkoek gesloten om later in het jaar te heropenen als grill- en barbecuerestaurant Kelly’s. Per 1 juni 2016 deed Jaap Venendaal drie van zijn hotels over naar Fletcher: De Wageningsche Berg, Landgoed Avegoor en Frerikshof horen sinds zomer vorig jaar bij Fletcher.

Misset Horeca Top 100 Grootste bedrijven en Merken

In de Misset Horeca Top 100 van Grootste bedrijven en Merken stond Jaap Venendaal in 2016 op positie 70 met een omzet van 15,1 miljoen euro.

Vestigingen: 8
Omzet: €15,1 miljoen (€14,3 mln)  5,6%
Rapportcijfer: nb / Economisch klimaat: nb / Verwachte omzetgroei: nb

In Ede had allang gestart moeten zijn met de bouw van een gloednieuw hotel langs de A12, maar buurman Cinemec strijdt inmiddels tot aan de Hoge Raad tegen de komst van dat hotel. De eigenaar van het bioscoopcomplex is bang dat een hotel pal naast zijn complex gevolgen heeft voor zijn bevoorrading en parkeerproblemen veroorzaakt.
Jaapvenendaalgroep.nl