Studenten winnen medailles in Hongkong

Studenten winnen medailles in Hongkong
Paul Toorop (links) en Jorian de Bruijn (rechts).

Het Nederlands team Aziatisch koken heeft bij de World Master Chefs Competition for Cantonese Cuisine (WMCCC) twee keer zilver (categorieën vis en vlees) en 1 keer brons (categorie dim sum) behaald.

Drie studenten van de opleiding zelfstandig werkend kok namen op 6 en 7 september deel aan de internationale kookwedstrijd World Master Chefs Competition for Cantonese Cuisine (WMCCC) in Hongkong.

Mooie samenwerking tijdens de kookwedstrijd

Van links naar rechts: Tim Kan, Jeffrey Kind, Jorian de Bruijn, Elvan Nur, Paul Toorop, Rosalie Heimink, Kalai van Vossen, Hans Spelier.

In het team zaten drie studenten van de opleiding zelfstandig werkend kok. Het gaat om de tweedejaars studenten Elvan Nur (25 jaar uit Leiden), Rosalie Heimink (23 jaar uit Hillegom), en Jorian de Bruijn (21 jaar uit Delft). Zij werden tijdens de wedstrijden begeleid door docent Hans Spelier. Hij is de motor achter het Aziatische koken bij de koksopleiding. Hierbij werd samengewerkt met Aziatische restaurants in Leiden en Haarlem.

Unieke prestatie

Het is voor het eerst dat studententeams van buiten de Aziatische gemeenschap meedoen. De drie teams zullen tijdens de wedstrijd een combinatie van oosterse- en westerse kooktechniek gebruiken in de volgende categorieën: dimsum, vis en vlees.

Naast Elvan Nur, Rosalie Heimink, Jorian de Bruijn en Hans Spelier van mboRijnland maakten ook Kalai Vossen (student Scalda College Middelburg), Tim Kan (Ambassadeur Cantonese Keuken Europa WMCCC), Jeffrey Kind (sous-chef bij de Rotterdamse Golfclub) en Paul Toorop (eigenaar Toko Toorop in Rotterdam) deel uit van het team.

Bekijk hieronder de foto's van de wedstrijd.