Firma Pickles met burgers en wijn naar Den Bosch 

Firma Pickles met burgers en wijn naar Den Bosch 

Firma Pickles komt naar Den Bosch. Naast de Markthal in Rotterdam, de pier in Scheveningen, Centraal Station Den Haag en thuisbasis Utrecht komt Pickles nu naar Den Bosch. Firma Pickles is in 2013 opgericht door Niels van Nieuwenhuizen en Joris Visser in de Drieharingstraat te Utrecht.

Binnenkort openen Niels van Nieuwenhuizen en Joris Visser samen met Sander Tibboel Firma Pickles in Den Bosch. De nieuwste vestiging komt in de Kerkstraat 42 in Den Bosch. Er zal plek zijn voor ongeveer 90 gasten. Bij Pickles kun je niet reserveren. Volgens de oprichters is er altijd wel een plekje. ‘Anders eten gasten aan de bar.’

Firma Pickles is een burgerrestaurant en wijnbar in één. ‘Overal ter wereld kun je wel een hamburger eten, maar op weinig plekken worden ze geserveerd met een goed glas wijn. Daarom brengen we ze bij Pickles samen. We gebruiken uitsluitend de beste ingrediënten voor onze gastroburgers die je verder zelf kunt samenstellen met een uitgebreide selectie van extra toppings. Daarnaast bieden we meer dan dertig verschillende soorten wijnen per glas. Zo zit er voor iedere smaak wel wat tussen.’

Van Nieuwenhuizen en Visser: ‘We hebben al vestigingen in de markthal in Rotterdam, op de pier in Scheveningen, Den Haag CS en in Utrecht. En binnenkort ook in Den Bosch. Hier zullen wij gastro burgers gaan serveren aan de Kerkstraat 42.’

Firma Pickles Foodtruck

Naast de zes vestigingen – inclusief Den Bosch – heeft Pickles ook een eigen Foodtruck. ‘We maken het liefst zoveel mogelijk zelf, met de beste ingrediënten die voorhanden zijn. Zo hebben we ons brood ontwikkeld met Carl Siegert, leggen we onze eigen augurken in met hulp van Oos Kesbeke uit Amsterdam, snijden we onze friet van Agria aardappelen uit de Flevopolder en bereiden we zelf al onze sauzen.’

‘Ook de desserts komen natuurlijk uit onze eigen keuken. Al het vlees bij Pickles is biologisch en komt van de Biologische Slager Gerrit Takke te Utrecht. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar dat proef je ook terug op je bord. Daarnaast hebben we natuurlijk ook vegetarische en veganistische burgers op de kaart staan.’

‘Op onze wijnkaart vind je meer dan dertig verschillende soorten wijnen per glas ingedeeld in drie prijscategorieën. We werken voornamelijk met kleine producenten die een unieke smaak weten te bieden. Met zoveel open wijnen is het makkelijk en leuk om verschillende dingen te proeven. Zo zorgen we altijd voor een passend glas wijn bij de smaak die je lekker vindt.’

Het inmiddels wel bekende interieur van Firma Pickles is ontworpen door Tubbs design uit Utrecht. Adhoc horecamakelaars trad op als adviseur/aanhuurmakelaar van Pickles en begeleidde de transactie met verhuurder ASR.

>> Foto's Food Market Den Haag