Lintje voor KHN-bestuurslid Jos van der Vegt

Lintje voor KHN-bestuurslid Jos van der Vegt
Jos van der Vegt ontvangt zijn lintje uit handen van de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb. Foto: KHN

Jos van der Vegt, lid van het landelijk bestuur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft donderdag 26 april een lintje gekregen. Van der Vegt is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Jos van der Vegt ontving de koninklijke onderscheiding vanwege zijn verdiensten op velerlei vlakken., zoals voor zijn inzet als directeur van Rotterdam Ahoy. Hij heeft zich daarbij enorm ingespannen voor de gebiedsontwikkeling rondom Ahoy en het Zuidplein in Rotterdam.

Niet alleen in zijn hoofdfuncties, maar ook in diverse nevenfuncties heeft Van der Vegt zich ingezet voor de samenleving en ondernemend Rotterdam. Diezelfde betrokkenheid toonde hij voor de horeca. Van der Vegt was 6 jaar actief in het landelijk bestuur van KHN en maakte zich hard door goede arbeidsvoorwaarden en een gelijk speelveld. Hij treedt op 1 juni 2018 af als bestuurslid.

Van der Vegt reageert verrast

Van der Vegt reageerde verrast: ‘Ik ben behoorlijk nuchter. Ik vind het echter heel bijzonder dat hier veel mensen bij betrokken zijn en moeite voor hebben gedaan. Dat raakt me echt.’

KHN-voorzitter Robèr Willemsen is trots: ‘Ik ben er heel trots op dat Jos vandaag de bijzondere onderscheiding van Officier in de Orde van Oranje Nassau heeft gekregen. Dat krijgt iemand niet zo maar. Hij heeft het echt verdiend. Jos zet zich in voor de samenleving, voor onze branchevereniging en voor de hele horeca’.

Koninklijke onderscheiding

Een onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau is weggelegd voor 'mensen die voor de bijzondere wijze waarop zij aan hun activiteiten inhoud hebben gegeven, waardering en erkenning verdienen vanuit de samenleving'. Dit jaar zijn er tijdens de Lintjesregen 2907 personen gedecoreerd: 1048 vrouwen en 1859 mannen.