Horeca Crowdfunding: €16 miljoen in 4 jaar in 100 zaken

Horeca Crowdfunding: €16 miljoen in 4 jaar in 100 zaken

Horeca Crowdfunding Nederland heeft in de afgelopen 4 jaar maar liefst 16 miljoen euro gefinancierd voor in totaal ruim 100 horecazaken. Hieronder bekende horecazaken als La Cubanita, Proeflokaal Bregje, Dudok, WokToGo en Tribeca.

Het succes van crowfunding is het resultaat van verschillende factoren, aldus de organisatie. Zo onderhoudt Horeca Crowdfunding Nederland een persoonlijke relatie met alle leningnemers, die op professioneel niveau met raad en daad worden bijgestaan door horeca-adviseurs. Ook worden alle ondernemingen kritisch getoetst en gemonitord, en treft het platform preventieve maatregelen om eventuele achterstallige betalingsverplichtingen te dekken.

Dagelijkse aanvragen

Keimpe Tuinenga, managing partner: ‘Deze mijlpaal is het bewijs dat onze aanpak werkt. Persoonlijk contact met en tussen de ondernemers en investeerders is cruciaal voor een succesvol resultaat. Hierdoor verloopt het proces niet alleen soepeler; ook kunnen eventuele problemen sneller gesignaleerd worden. We ontvangen dagelijks veel aanvragen, die stuk voor stuk uitgebreid getoetst worden. Het ingediende ondernemingsplan, inclusief financiële prognoses, wordt beoordeeld door doorgewinterde experts uit de horecabranche.'

Crowdfunding: gemiddeld €165.000

Tot op heden zijn al meer dan 4000 investeerders aangesloten bij Horeca Crowdfunding Nederland. Door een horecaondernemer voorafgaand aan publicatie en financiering een hoofdelijke aansprakelijkheid te laten tekenen, maakt Horeca Crowdfunding Nederland investeren veilig. Elk project voorafgaand getoetst door horeca-adviseurs en onderworpen aan tussentijdse monitoring. Gemiddeld wordt er per horecazaak €165.000 opgehaald.