Partycentrum De Klaveet wordt restaurant Chardonnay

Partycentrum De Klaveet wordt restaurant Chardonnay

In het buitengebied tussen Amersfoort en Leusden opent restaurant Chardonnay haar deuren. Eigenaar Michael Hu - bekend van The Food Spot in Utrecht - ontwikkelde hiervoor een all you can eat-concept. Daarvoor moest het failliete partycentrum De Klaveet wel drastisch worden verbouwd.

Zo veel mogelijk eten en zo snel mogelijk eten. Dat is het imago van de all you can eat-formule, maar bij restaurant Chardonnay is daarvan geen sprake. Hu wilde nadrukkelijk geen wandelende gasten die bij de wok-buffetten hun bordjes ‘vol laden’. Integendeel. Hij koos voor een chique uitvoering, waarbij de bestelling aan tafel wordt opgenomen en geserveerd. Alleen voor het dessert geldt een uitzondering, dat wordt midden in het restaurant op een feestelijk buffet gepresenteerd. Verder is van een tijdslimiet geen sprake: gasten mogen voor een vast bedrag onbeperkt eten, desnoods tot sluitingstijd.

Partyboerderij krijgt metamorfose

Restaurant ChardonnayChardonnay herinnert op geen enkele wijze meer aan de eens zo populaire Klaveet. De oude manege annex partyboerderij, waar in de jaren 80 en 90 bekende artiesten en dj’s volle zalen trokken met hun discoshows, is vorig jaar volledig gestript. Alles ging eruit om plaats te maken voor een stijlvol horeca-interieur, verdeeld over meerdere kamers en zalen. Moderne meubelen (400 stoelen!), vloerkleden en gordijnen geven het restaurant warmte en de gast intimiteit. De zilveren accenten in de aankleding, alsmede het linnen over de tafels, moeten de eerder genoemde chique uitstraling versterken.

Keuken

De witte brigade van Chardonnay – 15 man sterk – kookt naar de Franse leest, met hier en daar wat oosterse invloeden. Zo staan lamszwezerik en coquilles op de kaart, maar ook garnalen in een pankojasje en sashimi met forelkaviaar. Bovendien staat de totaalprijs vast, ongeacht het aantal gangen. Eigenaar Michael Hu: 'We zijn stilletjes al een paar weken open zodat het keukenteam kan warmdraaien, maar de eerste reacties van gasten zijn fantastisch. Veel mensen zijn overweldigd door de chique uitstraling. En door het eten, niet te vergeten. Ja, ik ben ervan overtuigd dat we iets bijzonders toevoegen in dit deel van het land, een combinatie van smaak en comfort in een ultiem plattelandsdecor.'

Misset Horeca bij u op de deurmat?