De Molenmeester sluit eind september de deuren voor komst De Groene Lantaarn**

De Molenmeester sluit eind september de deuren voor komst De Groene Lantaarn**

Bib Gourmand restaurant De Molenmeester in Staphorst sluit eind september de deuren. Na een verbouwing, trekt in mei 2019 tweesterrenrestaurant De Groene Lantaarn in het pand.

De Groene Lantaarn verhuist van Zuidwolde naar Staphorst, een kleine 20 km verderop. Ondernemers Jarno Eggen en Cindy Borger hebben het pand waar nu Restaurant de Molenmeester in zit gekocht. De Groene Lantaarn in Zuidwolde blijft tot de verhuizing gewoon open. Op 1 oktober 2018 krijgen de ondernemers de sleutel van het nieuwe pand, in mei 2019 is de verhuizing gepland. Zelf blijven de ondernemers in Giethoorn wonen.

Vanuit het restaurant kijken gasten straks de open keuken in. In de glazen tussenwand gaat Jarno Eggen de producten aan zijn gasten laten zien waar mee hij kookt. ‘Er komen gekoelde kolommen in van 60 a 70 centimeter. Zo wil ik laten zien dat ik trots ben op onze grondstoffen', vertelde hij eerder aan Misset Horeca. De Groene Lantaarn blijft De Groene Lantaarn, maar zal door de open keuken wel wat dynamischer worden. We gaan echter niet anders koken, het interieur gaat mee van Zuidwolde naar Staphorst. De naam blijft, het team blijft en ook de sfeer.’

Jarno Eggen en Cindy Borger voor het huidige pand van De Groene Lantaarn

Capaciteit gelijk, perceel kleiner

Het pand in Staphorst heeft een grotere keuken, ook een Pallux Topline, en is een stuk jonger dan het pand waarin De Groene Lantaarn zit. Daarnaast is het perceel van De Groene Lantaarn 11.000 vierkante meter en dat waar we naar toe gaan meet in totaal 3.500 vierkante meter. Maar de capaciteit in het restaurant is dezelfde,’ verklaart Jarno Eggen.

Cindy Borger en Jarno Eggen van restaurant De Groene Lantaarn (c) Koos Groenewold

‘We zitten hier in oktober tien jaar. Hebben met veel plezier hier gewerkt en mooi dingen bereikt. In de loop der jaren hebben we al het nodige geïnvesteerd in het pand, maar op een gegeven moment moet je gaan nadenken. Koop ik dit pand? Dat echt groot is en waar veel lege ruimte is overdag. Of ga ik naar iets kleiners, wat meer up to date is? En toen kwam de locatie van De Molenmeester op ons pad. We komen nog dichter bij de snelweg A28, maar het zal de meeste gasten niet uitmaken of ze afslag 25 of 23 op de A28 moeten nemen. Maar goed, ook al zit ik straks in Staphorst, ik blijf toch ambassadeur voor Drenthe op restaurantgebied.’