Wereldkeuken Atlantis Almere doneert 25 ton rijst aan voedselbank

Wereldkeuken Atlantis Almere doneert 25 ton rijst aan voedselbank
Wereldkeuken Atlantis Almere. Foto: Gijs Jacobs

René Froger, ambassadeur van de Nederlandse Voedselbanken, neemt dinsdag 20 maart ruim 25 ton rijst in ontvangst van Wereldkeuken Atlantis in Almere-Poort. De donatie is het resultaat van de openingsactie van het restaurant.

De feestelijke opening van Wereldkeuken Atlantis Almere halverwege februari van dit jaar vormde tevens het startschot van een grote campagne voor de regionale Voedselbanken. Het grootste restaurant van Almere en omgeving wil op deze manier haar maatschappelijke steentje bijdragen aan de Flevoland en Het Gooi.

Kilo rijst per gast gedoneerd

Voor iedere gast die in de feestelijke openingsmaand bij Atlantis Almere kwam, wordt een kilo rijst aan de regionale Voedselbanken gedoneerd. Bovendien werd een kortingsactie gehouden, waarbij gasten zelf aan konden geven of ze die korting op de eigen rekening wilden, of het ook wilden bijdragen aan extra eten voor De Voedselbank. Met een capaciteit van 850 couverts in het restaurant kon de donatie oplopen tot een ton rijst per dag.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

‘Deze actie past bij de maatschappelijke verantwoordelijkheid die we willen nemen als grootste restaurant in deze regio,’ aldus eigenaar Ming eerder tegen Misset Horeca. ‘Samen met onze leveranciers kunnen we op deze manier ook écht iets betekenen voor diegenen die het in deze regio een stuk moeilijker hebben.’

Opening Wereldkeuken Atlantis Almere

Met een schitterende vuurwerkshow is vrijdag 16 februari Wereldkeuken Atlantis Almere officieel geopend. Onder grote belangstelling werd de openingshandeling van Wereldrestaurant Atlantis Almere verricht door Wethouder Frits Huis van Almere, Jan-Nico Appelman, gedeputeerde van Provincie Flevoland en vertegenwoordigers van de Voedselloket Almere en de Voedslebanken van Lelystad en Gooise Meren. Samen met Alex Shao en vennoten Jimmy Wang en Alay Wang werd symbolisch een kleurig lint doorgeknipt waarna het vuurwerk losbarstte.