Klasbak Trofee 2019 naar Rosalie Theunissen van de Oolderhof

Klasbak Trofee 2019 naar Rosalie Theunissen van de Oolderhof
Richard Francke en Rosalie Theunissen

Rosalie Theunissen van Restaurant, Bar, Hotel de Oolderhof in Ool, nabij Roermond, heeft de Klasbak Trofee 2019 in ontvangst mogen nemen. Dit is een prijs van Tour Culinair en SVH waarmee deze partijen het belang van de overdracht van vakkennis onder de aandacht willen brengen.

Rosalie Theunissen ontving de Klasbak Trofee maandag 24 juni 2019 tijdens het slotdiner van Tour Culinair in Restaurant One* in Roermond. Sinds begin dit jaar staat Rosalie alleen aan het roer van de Oolderhof nadat haar echtgenoot Jan overleed. Eerdere trofees gingen naar Mirjan Theuns van De Tijd in Oisterwijk, Jarno en Cindy Eggen van de Groene Lantaarn in Staphorst en naar Mary Liu-Kwee en Akuen Liu.

Bijna 30 jaar geleden namen Jan en Rosalie het horecabedrijf van zijn ouders over. Samen besloten ze dat ze van de lokale eet- en drinkgelegenheid een professionele horecazaak wilden maken. Ze hebben het restaurant uitgebouwd tot een bedrijf met een bar, brasserie, à la carte restaurant, zalen, 29 suites en een beachclub.

Rosalie was verrast door de Klasbak Trofee. Ze was onder valse voorwendselen uitgenodigd om naar Roermond te komen. '‘Ik ben helemaal beduusd, deze waardering had ik niet zien aankomen. Een extra motivatie om samen met mijn team ook in de komende jaren de Oolderhof als culinaire parel aan de Maas verder uit te bouwen.’

Elk jaar wordt in de regio waar de Tour Culinair toert, de Klasbak trofee uitgereikt aan een ondernemer die het meest voldoet aan de ‘klasbakcriteria’:

  • de ondernemer is een voorbeeld voor de medewerkers en collega’s
  • houdt zich bezig met vakbekwaamheid
  • onderscheidt zich in positieve zin van andere ondernemers

De term klasbak komt voort uit het wielrennen en betekent ‘goede, slimme wielrenner’. De Klasbak Trofee bestaat uit een oorkonde en een cheque ter waarde van € 500,00. De prijzen werden overhandigd door Richard Francke, voorzitter van Tour Culinair.

Francke: ‘Een belangrijk onderdeel van Tour Culinair is het onderling inspireren en delen van kennis. Het is dan extra mooi om de klasbaktrofee te mogen overhandigen aan een krachtige en inspirerende ondernemer, die dit jaar een extra duwtje in de rug kan gebruiken.’

Organisatie Hotelschool Maastricht

Tour Culinair is hét sportieve netwerkplatform voor beslissers in de gastvrijheidsbranche, die elkaar al fietsend inspireren. In twee dagen tijd hebben de ondernemers in totaal 250 kilometer afgelegd door Limburg, België en Duitsland.

Extra bijzonder was dat deze editie, naast de Limburgse ondernemer Wim Cox en hotelmanager Harpert van Seggelen, mede georganiseerd werd door drie studenten van de Hotel Management School Maastricht.

Zij hebben als regiocomité gezorgd voor een zware en zonovergoten fiets tweedaagse, afgewisseld met bezoeken aan gastvrije Limburgse ondernemers zoals Luc van Engelen van Beachclub Degreez in Panheel, Lonneke en Rik Brouns van brouwerij de Fontein in Stein en het afsluitende culinaire hoogtepunt bij Restaurant One* in Roermond van Edwin Soumang.

Tour naar Gelderland

Tijdens het slotdiner maakte Francke bekend de Tour Culinair volgend jaar in Gelderland plaats zal vinden en dat het 40-jarig jubileum van de Club over twee jaar gevierd zal worden met een bergachtige editie in de Noord-Italiaanse regio Piëmont.