Misset Horeca
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Actueel
  • Ondernemen
    • Nieuwe medewerker
    • Medewerker in dienst
    • Medewerker uit dienst
    • Horecabedrijf starten
    • Financieel gezond
    • Wetten & Regels
  • Eten & drinken
    • Menukaart
    • Recepten
    • Drankenkaart
    • Seizoenen en feestdagen
  • Bediening
    • Gastbenadering
    • Digitalisering
    • Hygiëne
  • Terras
  • Interieur
    • Keuken inrichten
    • Conceptontwikkeling
    • Inrichting
  • Inspiratie
  • Terras Top 100

vandaag

  • Binnenkijken bij08:01

    Binnenkijken bij Noordkade van Bjorn van Dijl: grand café met bistroziel

    Klassiek, een tikkie luxueus en tegelijk laagdrempelig. Bjorn van Dijl en zijn vrouw Natascha Lansbergen openen op 9 mei Noordkade in Hendrik-Ido-Ambacht. 'Een grand café dat schuurt tegen een Franse bistro aan. Een plek waar alles klopt', zegt Van Dijl. 'Warm, stijlvol, overzichtelijk, zonder poeha.'

gisteren

  • Openingengisteren

    Nastrium toch weer weg uit Eindhoven, Van de Laarschot richt zich voorlopig op nieuwe bistro

    Chef Djailany van de Laarschot van restaurant Nastrium is weer vertrokken uit Eindhoven en heropent zijn restaurant pas weer na de zomer. 'Ik ga me de komende tijd richten op de opening van bistro Margaux, dat moet voor 1 juni open zijn.'

  • Openingengisteren

    Eveline Wu opent toch weer nieuwe zaak en deelt haar tips over personeelsmaaltijden

    Eveline Wu gaat Mood Café openen in Eindhoven, een dagzaak waar kwaliteitskoffie, sappen en gezonde maaltijden verkrijgbaar zullen zijn. Het café moet op 1 juli openen in het centrum van de stad.

7 mei 2025

  • Openingen7 mei 25

    Leonardo's Ravioli Bar: echte Italiaanse ravioli in Amsterdamse Pijp

    Chef Leonardo Pacenti van Toscanini had al jaren het plan voor een goede ravioli-bar omdat hij zich ergerde aan het slechte eten op luchthavens. Het werd er één in de populaire Amsterdamse Pijp.

  • Jérôme Vollebergh van Hotelschool The Hague
    Financieel gezond7 mei 25

    De Toppr van april: Jérôme Vollebergh van Hotelschool The Hague

    Het platform Tippr zet iedere maand een horecamedewerkers in het zonnetje. Deze Toppr krijgt zo de waardering die hij of zij verdient.

6 mei 2025

  • Binnenkijken bij6 mei 25

    Binnenkijken bij Tax in voormalig belastingkantoor: hip en vol knipogen

    In hartje Gorinchem openden Björn van Boom en Cindel van der Steldt hun tweede horecazaak: Tax bar & kitchen. Een sfeervolle, hippe huiskamer waar het verleden nog net even doorsijpelt: van het logo tot het speciaalbier 'De Ontduiker'. Neem een kijkje achter de schermen van deze transformatie.

5 mei 2025

  • Richard Ekkebus met zijn team van Amber
    Richard Ekkebus5 mei 25

    Richard Ekkebus pakte drie sterren, na stoere keuzes: 'M'n patissiers waren boos op me'

    Er is niemand die het hem níet gunt. De altijd bescheiden Richard Ekkebus pakte onlangs op 58-jarige leeftijd zijn derde Michelinster. Tegelijkertijd wéét hij dat hij zijn tijd steeds vooruit was, met zijn restaurant Amber***, in Hongkong. Interview met een ietwat dwarse Zeeuw, die inmiddels 250 mensen aanstuurt.

2 mei 2025

  • Soenil Bahadoer2 mei 25

    Soenil Bahadoer sluit De Lindehof**: 'De naam is niet over te nemen'

    Daags na het allerlaatste service van Soenil Bahadoer in De Lindehof** klinkt de chef verdrietig. 'Ik wilde ook niet uitbundig doen, want er is een topcollega gegaan. En hoewel we mooie dingen gaan doen met Gem, doet het na dertig jaar best wel pijn om hier te vertrekken.'

  • Feestdagen & Seizoenen2 mei 25

    Dodenherdenking in je horecazaak: zo kun je het aanpakken

    Op 4 mei herdenkt Nederland haar oorlogsslachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en van oorlogssituaties en vredesmissies erna. Overal in het land is het om 20.00 uur twee minuten stil. Maar hoe doe je dat in de horeca? En hoe informeer je (buitenlandse) gasten over deze dag?

  • Wilco Berends, chef-kok van De Nederlanden* en Christophe Renard, brand ambassador van Domaines Ott.
    Wijn2 mei 25

    Domaines Ott presenteert nieuwe jaargangen By.Ott en Château de Selle rosé

    Wijnhuis Domaines Ott presenteerde de nieuwe jaargangen tijdens een lunch in hotel-restaurant De Nederlanden* in Vreeland. Christophe Renard, brand ambassador van Domaines Ott, begeleidde de proeverij.

1 mei 2025

  • Cijfers en statistieken1 mei 25

    Groei in horecasector zet door, mede door goede weer: dit zijn de verwachtingen voor rest van 2025

    Na een redelijk goed laatste kwartaal van 2024, zetten de goede resultaten voor de horecasector door in de eerste maanden van 2025. Dat kwam door de zonnige maand maart; januari en februari lieten juist nog een mindere volumegroei zien. Dat meldt de Rabobank in een update over het eerste kwartaal.

  • Wijnkaart1 mei 25

    Restaurant Nazka wil Peruaanse roots uit de keuken combineren met wijn uit Zuid-Amerika

    Onder leiding van Alessandro Tondini - recent bekroond tot Sommelier van het Jaar door Proefschrift Wine Professional - herontdekt restaurant Nazka de rijkdom van het Zuid-Amerikaanse continent.

30 april 2025

  • Chef Anastasios Metaxas (l) en Freek van Noortwijk in restaurant Breda.
    The Breda Group30 apr. 25

    The Breda Group van Freek van Noortwijk splitst op: eigenaren afzonderlijk verder

    The Breda Group met restaurants als Breda, Klein Breda en Maris Piper heeft zich opgesplitst, elk van de eigenaren heeft een restaurant onze zijn/haar hoede gekregen. Het drietal blijft nog wel op inkoopgebied samenwerken.

  • Arjan Wennekes (l), Sonny Speelman en Laura Wennekes.
    Restaurant30 apr. 25

    Nieuwe eigenaar voor Amsterdamse visrestaurant John Dory

    Laura en Arjan Wennekes verkopen hun restaurant John Dory, aan de Prinsengracht in Amsterdam, aan Sonny Speelman, de huidige keukenchef van het restaurant.

  • Steijn Eckmann (foto: Milton Verseput)
    Transfers30 apr. 25

    Sommelier Steijn Eckmann van 212** naar Ratatouille* Food&Wine

    Sommelier Steijn Eckmann treedt per 1 mei toe tot het team van Ratatouille* Food & Wine in Haarlem, onder leiding van chef Jozua Jaring.

Het beste van Misset Horeca in je mail

Volg het laatste horecanieuws en krijg praktische handvatten, antwoorden op ondernemersvragen en inspiratie van collega-ondernemers.

  1. Vacatures

  2. FreshRecruitment

    HR & Arbo Specialist (32u-36u)

    FreshRecruitment logo
Bekijk vacatures
  • Abonneren
  • Nieuwsbrief
  • Over Misset Horeca
  • Digitaal magazine
  • Klantenservice
  • Vacatures
  • Contact
  • Adverteren

Actueel

Ondernemen

  • Nieuwe medewerker
  • Medewerker in dienst
  • Medewerker uit dienst
  • Horecabedrijf starten
  • Financieel gezond
  • Wetten & regels

Eten & drinken

  • Menukaart
  • Recepten
  • Drankenkaart
  • Seizoenen en feestdagen

Bediening

  • Gastbenadering
  • Digitalisering
  • Hygiëne

Terras

Interieur

  • Keuken inrichten
  • Conceptontwikkeling
  • Inrichting

Terras Top 100

  • Michelin
  • Gault&Millau
  • Lekker

Inspiratie

  • Restaurant
  • Café
  • Hotel

Misset Horeca is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen