Koffie-experts spreken op virtueel koffiefestival

Koffie-experts spreken op virtueel koffiefestival

Nu wereldwijd veel koffie evenementen worden geschrapt of uitgesteld - waaronder ook het Amsterdam Coffee Festival - is het initiatief gestart voor een virtueel koffiefestival. Sprekers van over de hele wereld delen online hun kennis in sessies van 20 minuten. Onder hen ook Dutch Barista Champion 2019 en World Aeropress Champion Wendelien van Bunnik.

Het Virtual Coffee Festival is een initiatief van Alex Kitain, eigenaar van The Coffee Vine en FreshDrip. Nu events als Amsterdam Coffee Festival en London Coffee Festival, maar ook World of Coffee in Warschau en de World Barista Championships in Melbourne zijn uitgesteld, kwam Kitain met het plan voor een virtueel koffiefestival.

Op dat festival, dat zondag 29 maart wordt gehouden, geven vijf internationale sprekers een lezing of workshop van 20 minuten, gevolgd door een Q&A van 2o minuten. De sessies zijn online vrij toegankelijk voor iedereen.

Dit zijn de sprekers op het Virtual Coffee Festival 2020:

Ronny Billemon (België) - waterspecialist en schrijver van het boek Equilibrium in Water and Coffee'. Hij gaat in op de complexiteit van water en de rol bij het bereiden van koffie.

Joe McTaggart (Groot Brittannië) - werkt bij Comandante Grinders, producent van populaire handmolens. Hij gaat in op de juiste maalgraad voor elke zetmethode.

Talor Browne (Australië) - oprichter van Talormade Coffee & Donuts en voormalige brander bij Tim Wendelboe. Zij spreekt over het kiezen van unieke koffies en hoe je die karakter meegeeft.

Matt Winton (Zweden/Zwitserland) - Voormalig Zweeds baristakampioen en regerend Zwitsers Brewers Cup kampioen. Hij gaat in op de beginselen van het zetten van goede filterkoffie.

Wendelien van Bunnik (Nederland) - Dutch Barista Champion 2019 en World Aeropress Champion 2019. Zij brengt haar toehoorders de fijne kneepjes bij van het zetten van de beste koffie met de aeropress.