Pulitzer Hotel Amsterdam op lijst van beste 500 hotels ter wereld

Pulitzer Hotel Amsterdam op lijst van beste 500 hotels ter wereld
Een suite in het Pulitzer Hotel in Amsterdam

Hotel Pulitzer Amsterdam hoort volgens het Amerikaanse magazine Travel + Leisure bij de beste vijfhonderd hotels ter wereld. Het Pulitzer is het enige hotel in Nederland dat op de lijst van het Amerikaanse reisblad voorkomt.

De jaarlijkse lijst wordt samengesteld op basis van de resultaten tijdens de World's Best Awards 2022, waar Pulitzer Amsterdam werd uitgeroepen tot het beste hotel van de hoofdstad. Welke positie het hotel inneemt op de lijst is nog niet duidelijk. De top 5 in Amsterdam werd, door de lezers van het tijdschrift, eerder al vastgesteld. De lijst werd gecompleteerd door het Conservatorium Hotel, Waldorf Astoria, Ambassade Hotel en De l'Europe.

'Ongelooflijk dankbaar'

'We zijn enorm vereerd om tot de beste van de wereld te behoren', vertelt Caroline van Kessel, hotelmanager Pulitzer Amsterdam. 'We zijn vooral onze gasten ongelofelijk dankbaar voor het delen van hun waardevolle ervaringen waardoor we op deze mogen staan. Dit had niet gekund zonder de geweldige familie aan medewerkers in Pulitzer die elke dag streven naar een onvergetelijk verblijf.'

Lezers van het toonaangevende Travel + Leisure stemmen tijdens een jaarlijkse enquête onder meer op favoriete bestemmingen, hotels en resorts. Bestemmingen en accommodaties met de meeste stemmen worden genoemd in de Travel + Leisure 500-lijst.

Pulitzer Amsterdam, aan de Prinsengracht, biedt 225 gastenkamers & suites, meeting & event ruimtes.