Pulitzer Amsterdam opent nieuwe suites en een Beauty House

Pulitzer Amsterdam opent nieuwe suites en een Beauty House

Pulitzer Amsterdam bouwt komend jaar twee nieuwe, riante suites in het hotel en voegt een Beauty House toe aan het hotelaanbod, met een eigen ingang in de Negen Straatjes.

Hotel Pulitzer Amsterdam is bezig met enkele veranderingen: het hotel aan de Keizersgracht opent komend jaar twee nieuwe, bijzondere suites en voegt een Beauty House toe aan het hotel. Eerder in 2023 heeft Pulitzer vier ruimtes op de begane grond omgetoverd tot 'private refreshment rooms'. Dit zijn huiselijke kamers om vroeg arriverende of juist laat vertrekkende gasten de gelegenheid te bieden zich op te frissen en te ontspannen.

Dit jaar opent Pulitzer Amsterdam twee nieuwe suites: de Merchant Suite en de Flower Collector's Suite. Hiervoor worden enkele kamers samengevoegd, waarmee het totaal aantal ‘sleutels’ van 225 naar 223 gaat. De suites zijn vanaf maart/april beschikbaar.

Merchant Suite

De Merchant Suite is verdeeld over drie etages en biedt uitzicht op de Keizersgracht. De suite heeft drie slaapkamers, drie badkamers en een ruime woonkamer met een aansluitende eetkamer inclusief kitchenette. 

De ruimtes zijn ontworpen en ingericht in de kenmerkende eclectische stijl van de creative director Jacu Strauss. Die behoudt de authentieke pracht van het grachtenpand en voorziet de ruimtes tegelijk van modern comfort en design. Elk verblijf is inclusief een vliegveldtransfer en persoonlijke concierge services.

Flower Collector's Suite

De Flower Collector’s Suite is geïnspireerd op de rijke botanische cultuur van de stad. Dit weerspiegelt in het verfijnde glaswerk van vintage kassen, weelderige bloementinten van de beroemde bloemenmarkt van Amsterdam en, natuurlijk, de gevierde Nederlandse tulp. 

Deze bijzondere suite is een aanvulling op de bestaande reeks suites van Pulitzer op de begane grond aan de Keizersgracht. Deze zijn elke gewijd aan een specifiek thema zoals kunst, muziek, boeken en antiek. De Flower Collector’s Suite biedt de charme van een privé-appartement in het hart van Amsterdam. Met eigen entree aan straatzijde, een doorlopende gang naar de sfeervolle woonkamer, een aparte slaapkamer en een Carrara-marmeren badkamer. 

Beauty House 

Naast dat Pulitzer Amsterdam twee nieuwe suites opent, kondigt het voor mei dit jaar de opening aan van een Beauty House in de Reestraat, midden in de Negen Straatjes. Dit ‘huis’ wordt ook geheel in een Pulitzer designjasje gestoken en biedt vanaf het voorjaar een reeks aan beautyhandelingen waaronder gezichtsverzorging, haarstyling, nagels en massages. 

Hotelmanager Caroline van Kessel deelt haar enthousiasme over de ontwikkelingen. ‘Hotels zijn al lang niet meer alleen om te overnachten. Ze zijn bestemmingen op zichzelf, doordrenkt met bijzondere verhalen, echte geschiedenis en fijne ontmoetingen. Met de toevoeging van de Merchant Suite en de Flower Collector’s Suite in onze grachtenpanden, en de introductie van het Beauty House om de hoek, versterken we onze positie als één van de meeste bijzondere bestemmingen in de stad.’