Restaurant Rijks* opent pop-up op Amsterdamse Zuidas

Restaurant Rijks* opent pop-up op Amsterdamse Zuidas

Vanaf eind augustus tot half oktober werken executive chef Joris Bijdendijk en chef-koks Friso van Amerongen en Yascha Oosterberg op de tijdelijke locatie culinair toe naar het nieuwe Rijks. Dit restaurant gaat eind oktober op zijn vertrouwde plek in het Rijksmuseum open, na een grootscheepse renovatie met een nieuw interieur en met een nieuwe kaart.

De pop-up van Rijks Restaurant komt aan het Gustav Mahlerplein 1B. Op deze tijdelijke locatie, waar voorheen Circl was gevestigd, worden wekelijks nieuwe gerechten toegevoegd en ook staan klassiekers op de kaart.

Joris Bijdendijk, executive chef van Rijks Restaurant: 'De pop-up is misschien wel de laatste kans om enkele signature dishes van het huidige Rijks te proeven. We gaan deze tijdelijke locatie echt gebruiken om samen met het team nieuwe producten, combinaties en bereidingswijzen te ontdekken die we in het nieuwe Rijks op de kaart gaan zetten. We werken op deze manier toe naar de nieuwe selectie, zodat we eind oktober in het nieuwe Rijks fantastische gerechten kunnen serveren en onze gasten weer die
ene unieke ervaring kunnen geven.'

'No food pics please'

Om de verrassing van de nieuwe gerechten tot de opening te bewaren, wordt gasten van de pop-up gevraagd de gerechten niet met camera vast te leggen. Bijdendijk: 'We werken deze zomer echt toe naar een grande finale in oktober en daar horen verrassingen bij. Het nieuwe Rijks wordt spectaculair, een casual restaurant met een nieuwe selectie high-end gerechten en een gave line-up; een plek waar gasten zich relaxed en welkom voelen en waar het bruist.'

Nieuw, vertrouwd en duurzaam

In de pop-up blijft het Rijks-fundament leidend: 'Het Nederlands culinair erfgoed met oer-Hollandse producten voeren daar de boventoon op de kaart en er wordt alleen met de állerbeste en duurzame producten gewerkt.' Het complete interieur verhuist mee en ook in het nieuwe Rijks wordt vastgehouden aan duurzame en circulaire principes. Bijdendijk: 'Het is een gegeven dat we duurzame en toekomstbestendige keuzes moeten maken en daarin kunnen wij als restaurant een grote rol spelen. Niet alleen in onze productkeuze houden we hier rekening mee, maar bijvoorbeeld ook in het interieur.'

Rijks Restaurant in het Rijksmuseum zal eind oktober weer open zijn.