Estée Strooker geeft gerechten een rode bieten-twist in pop-up Bar Bietstro

Estée Strooker geeft gerechten een rode bieten-twist in pop-up Bar Bietstro

Bar Bietstro opent op 2 en 3 oktober de deuren voor lunch en diner. Een exclusief pop-up restaurant waar het twee dagen lang allemaal draait om de meest kleurrijke, smaakvolle groente van Nederland: de rode biet.

Chef Estée Strooker, bekend van o.a. 24Kitchen en groot fan van lokale groenten, laat al haar creativiteit los in een verrassend vegetarisch driegangenmenu. 

Van gedroogde bietenham tot winegums

Slechts één op de drie mensen in Nederland eet biet (GfK, 2022), terwijl deze groente veel voordelen heeft, onder meer op het gebied van duurzaamheid en gezondheid. Met zijn prachtige kleur en aardse smaak geeft deze gezonde krachtpatser ieder gerecht een verrassende twist. In het volledig vegetarische menu toont Strooker de eindeloze mogelijkheden van de biet. Klassieke gerechten krijgen een bietentwist, van millefeuille van gedroogde bietenham tot bieten tarte tatin en bietenwinegums.

De rode smaakmaker

Rode bieten, met de kenmerkende aardse smaak die varieert afhankelijk van de bereidingswijze, bieden een subtiele, knapperige textuur die zowel zoet als licht bitter kan zijn. Bieten worden in Nederland geteeld en gedijen goed in ons klimaat. Ze groeien in de volle grond en vereisen weinig ruimte. Een aanzienlijk deel van de Nederlandse bieten wordt bovendien op biologische wijze geteeld. 

Estée Strooker, chef van Bar Bietstro: 'Bieten zijn mijn favoriete groente! Ik maak er van alles mee. Bieten zijn kleurrijk, smaakvol, oer-Hollands en je kunt er super veel kanten mee op. Bovendien is het een hele bewuste keuze voor je lijf en omgeving. Dat ik de chef ben van Bar Bietstro vind ik echt fantastisch. Het brengt twee grote liefdes samen: Parijs en de biet in al haar glorie. Ik maak een fantastisch menu met de biet in de hoofdrol. Van mijn signatuur amuse de bieten-hazelnoot macaron tot bieten steaks, tarte tatins met biet, millefeuille en bieten winegums.'

Bar Bietstro is open voor diner om 18.30 uur op 2 oktober, en op 3 oktober voor lunch om 13.00 uur en diner om 18.30 uur. De pop-up is te vinden op de Boomstraat 41 in Amsterdam.