Restaurant De Gieser Wildeman* werkt aan verkoop wegens gebrek aan opvolging

Restaurant De Gieser Wildeman* werkt aan verkoop wegens gebrek aan opvolging
default

René Tichelaar en Danny Dwarswaard zijn bezig met de voorbereiding van de verkoop van hun sterrenrestaurant De Gieser Wildeman* in Noordeloos. Zowel Tichelaar als SVH Meestergastheer Dwarswaard zijn rond de zestig en geen eigen opvolging vanuit de zaak.

De Gieser Wildeman is een restaurant met een aparte bistro in Noordeloos en eigendom SVH Meesterkok René Tichelaar en SVH Meestergastheer Danny Dwarswaard. Dwarswaard en Tichelaar hebben het restaurant in 1994 geopend en De Gieser Wildeman is sinds 2006 in het bezit van een Michelinster. Ook heeft het restaurant een plek in de Misset Horeca Superlijst, een lijst die wordt samengesteld op basis van de scores van Michelin, Lekker en Gault&Millau.

De mannen hebben in de loop der jaren het restaurant uitgebreid met een bistro en de monumentale herenboerderij zowel binnen als buiten geheel gerenoveerd. Het pand is in eigen bezit en beschikt over parkeerruimte en een ruim terras met tuin op het perceel.

Geen opvolging in de zaak

Vanuit omzet en business is de verkoop geen noodzaak. ‘We hadden woensdag al onze 14 tafels bezet met de lunch’, vertelt SVH Meesterkok en mede-eigenaar Rene Tichelaar. ‘Even los van een paar rare weken in de zomer draaien we een supergoed jaar. Dus onze voorgenomen verkoop is niet vanuit noodzaak maar meer vanuit continuïteit.’

Zowel Tichelaar als SVH Meestergastheer Dwarswaard zijn rond de zestig en hebben geen eigen opvolging vanuit de zaak. ‘Met onze leeftijd moet je gaan nadenken hoelang je nog wilt en kunt werken in de zaak. Het is een beetje zoals je eigen verjaardag, die zie je ook aankomen’, vertelt Tichelaar. ‘We hadden net voor Corona iemand werken die de zaak wilde overnemen en waren ook al bezig met een stukje financiering voor hem te regelen via een aantal van onze gasten, die de zaak graag wilden behouden. Helaas gooide de coronacrisis roet in het eten en is hij gestopt met de horeca. Dus nu zijn weer terug bij af.’

Route naar verkoop

Na het mislopen van de interne opvolging zijn de mannen het afgelopen jaar gestart met het traject van verkoop serieus op te pakken. ‘Tussentijds, begin van dit jaar, hadden we nog een jong stel van gastvrouw en chef die interesse hadden om over te nemen. Maar helaas ging dat ook niet door’, vertelt Tichelaar. ‘Nu hebben we onze cijfers op orde gebracht en zijn druk in gesprek met een accountantskantoor dat ook gespecialiseerd is in bedrijfsovername’.

De volgende stap is het maken van beeld en video. ‘We willen naast de route via het accountantskantoor vooraf de drie organisaties van toprestaurants, Alliance, JFE en de Patrons, informeren over de mogelijkheden voor overname. Daar zou ook een potentieel overname-kandidaat kunnen zitten. Dat doen we met een speciaal bericht met een video en foto’s.’

Termijn en financiën

Dwarswaard en Tichelaar hebben niet echt een deadline wat overname-datum betreft. ‘De zaak loopt goed, we hebben er zin in maar worden ook allemaal een beetje ouder dus het zou wel mooi zijn om iets in het vooruitzicht te hebben.’ Financieel zijn er veel mogelijkheden. ‘We hebben het pand in eigendom, dus eigenlijk kan alles. Van in de zaak komen werken en zo langzaam ‘De Gieser Wildeman’ over te nemen tot directe verkoop van alles of alleen de naam en de inboedel over te nemen en het pand van ons te huren.’

Tichelaar heeft er alle vertrouwen in dat De Gieser Wildeman uiteindelijk in goede handen komt. ‘Wanneer heb je nu de kans om een goedlopend sterrenrestaurant over te nemen. Bijna nooit toch. En mocht financiering niet lukken dan willen onze gasten altijd bijspringen. Waar vind je dat.’