Nog maar twee Nederlanders in Top 100 opgenomen bij The Best Chef Awards

Nog maar twee Nederlanders in Top 100 opgenomen bij The Best Chef Awards

Nog niet zo lang geleden stonden er nog tien Nederlandse chefs in de Top 100 van The Best Chef Awards, in de lijst van 2023 zijn er dat nog maar twee. Dat bleek in het Mexicaanse Yucatán, waar de prijsuitreiking plaatsvond.

Joris Bijdendijk van Rijks* en Wils neemt positie 83 in, terwijl Jonnie Boer van De Librije*** op plek 50 staat. Nick Bril van The Jane** in Antwerpen is niet langer in de lijst opgenomen. Zowel Bijdendijk als Boer zakten een aantal plekken, ten opzichte van een jaar eerder. Toen stonden ze respectievelijk op 63 en 37.

Vorig jaar vielen er overigens aanzienlijk meer Nederlanders uit de top-100. In 2021 hadden er nog tien chefs een topnotering, al leek dat er ook mee te maken te hebben dat het circus van The Best Chef Awards was neergestreken in Amsterdam. Het is onduidelijk hoe de lijst precies wordt samengesteld.

De Spaanse chef-kok David Muñoz van restaurant Diverxo staat net als de afgelopen twee jaar op nummer 1 van The Best Chef Top 100. Hij heeft drie Michelinsterren, het 'enfant terrible' van de Spaanse culinaire wereld staat volgens de organisatie bekend om zijn 'brute' kookstijl. Bekijk hieronder de top-10.

De volledige top 10:

  1. David Muñoz (Diverxo, Spanje)
  2. Albert Adrià (Enigma, Spanje)
  3. Ana Roš (Hiša Franko, Slovenië)
  4. René Redzepi (Noma Kyoto, Denemarken)
  5. Andoni Luis Aduriz (Mugaritz, Spanje)
  6. Rasmus Munk (Alchemist, Denemarken)
  7. Team van Disfrutar (Spanje)
  8. Joan Roca (El Celler de Can Roca, Spanje)
  9. Junghyun Park (Atomix, Zuid-Korea)
  10. Rodolfo Guzman (Boragó, Chili)