Oud London in Zeist verder onder de vlag van Fletcher Hotels

Oud London in Zeist verder onder de vlag van Fletcher Hotels

Fletcher Hotels kondigt de overname aan van een drietal bedrijven van de Oud London Horeca Groep, waaronder Hotel Restaurant Oud London in Zeist. Het hotel in de bossen op de Utrechtse Heuvelrug tussen Zeist en Woudenberg zal per 1 februari verder gaan onder de naam Fletcher Hotel-Restaurant Oud London. Ook de exploitatie van Slot Zeist en Grand Café Zeister Bosrust worden van de ondernemer Nico Bakker overgenomen.

De centrale ligging, groene omgeving en veelzijdigheid van het hotel past in het portfolio van Fletcher Hotels, zegt Ben de Ruijter, director of operations bij Fletcher Hotels. ‘We zijn zeer enthousiast over deze overname en kijken ernaar uit om Hotel-Restaurant Oud London met het team te verwelkomen. De naam van het hotel wordt na de overname Fletcher Hotel-Restaurant Oud London. 

Het klassieke 4-sterren hotel Oud London beschikt over 92 kamers, waaronder suites en studio’s voor een lang verblijf, een restaurant, bar, terras, fitnessruimte en wellness met binnenzwembad en sauna. Daarnaast heeft het hotel 22 multifunctionele feest- en vergaderzalen en ruim 250 eigen parkeerplaatsen. 

Bedrijf met geschiedenis 

Hotel Restaurant Oud London is niet zomaar een hotel. Het pand, van oudsher een woning met herberg, is ruim 200 jaar oud en heeft een bijzondere historie. De naam is een herinnering aan het schip ‘London’, waarmee emigranten (Duits-Zwitsers gezelschap) naar Nederland reisde. Zij hebben zich hier rond 1817, met toestemming van Koning Willem I, gevestigd in Zeist. Kastelein Jean de Sain, soldaat uit het leger van Napoleon, stichtte een uitspanning en café en heeft met zijn familie jaren met liefde zorggedragen voor de bedrijvigheid en het prachtige pand. In de jaren daarna hebben er nog veel gebeurtenissen plaatsgevonden.

Herberg London - archieffoto
Herberg London - archieffoto

‘London’ kwam in 1947 in handen van de familie Bakker. Waarna het, over een periode van bijna 75 jaar, is gemoderniseerd en uitgebreid tot een gerenommeerd horecabedrijf in de provincie Utrecht. ‘Dit is slechts een greep uit de bijzondere historie die deze locatie rijk is en die we met trots zullen blijven uitdragen en voortzetten’, aldus Ben de Ruijter. 

Drie overnames in één  

Naast Hotel Oud London neemt Fletcher ook twee bijbehorende exploitaties over. Daaronder het 17e-eeuwse Slot Zeist, een monumentale locatie met ruim 20 zalen voor trouwerijen, evenementen, congressen, rondleidingen en culturele exposities. Het slot ademt historie, is omringd door prachtige Engelse tuinen en al jaren decor voor bijzondere bijeenkomsten. 

Daarnaast gaat ook Grand Café Zeister Bosrust over naar Fletcher. Dit bedrijf maakt deel uit van de gemeentelijke begraafplaats en crematorium Zeister Bosrust. Het is de plek waar gasten na een plechtigheid samenkomen om te rouwen, te condoleren en misschien ook wel het leven te vieren. Door de ligging, op een steenworp afstand van Oud London, heeft dit grand café een sterke band met het hotel en restaurant. 

‘De overname, welke plaats zal vinden op 1 februari 2024, is een bewijs van onze voortdurende engagement om de hoogwaardige service en gastvrijheid die wij bieden te laten groeien. Alle voorbereidingen voor de overname worden getroffen, waarbij we zullen zorgdragen voor de historische erfenissen en maatschappelijk en culturele betrokkenheid die deze overname met zich meebrengt. Gezien onze ervaring en gespecialiseerde teams verwachten we dat ook deze overname soepel zal verlopen', aldus Ben de Ruijter.    

Overname met historie 

Met Oud London en zeker met Slot Zeist voegt Fletcher twee bedrijven met een rijke historie toe aan het portfolio. Dat is niet de standaard voor Fletcher, maar ook weer niet uniek. In 2019 nam de groep al een portfolio hotels van Bilderberg over, waaronder ook het historische Hotel Klein Zwitserland in Oosterbeek, met het bijbehorende restaurant De Kromme Dissel, dat al 52 jaar onafgebroken een Michelinster heeft, een record in Nederland

Met hart en ziel 

De 80-jarige Nico Bakker die in 1973 het hotel - toen nog een motel -  van zijn vader overnam, is blij met de verkoop aan een gerenommeerde partij als Fletcher Hotels. ‘Ik heb met hart en ziel gewerkt aan de groei en kwaliteit van Oud London en de andere bedrijven die ik heb opgericht. Ik vind het ook erg belangrijk dat een succesvolle toekomst van de overgenomen bedrijven en de werkgelegenheid is geborgd door Fletcher. Het voelt als stoppen op het hoogtepunt en ben dankbaar voor hetgeen dat ik heb kunnen doen als ondernemer in Zeist en omstreken.’ 

Restaurant Hermitage (Zeist), Golfbaan Sluispolder (Alkmaar) en Grand Bar & Brasserie Marie (Utrecht) zijn niet verkocht. Daar gaat directeur-eigenaar Nico Bakker met volle energie mee door.