Tess Posthumus en Joeri Salet openen cocktailbar 'Belly of the Beast'

Tess Posthumus en Joeri Salet openen cocktailbar 'Belly of the Beast'

Belly of the Beast is het nieuwste project van Tess Posthumus, een gevestigde naam in de wereld van bartending en de trotse eigenaar van Flying Dutchmen Cocktails & Dutch Courage in Amsterdam. Samen met Joeri Salet, mede-eigenaar van Supper Club, Supper Cruise, Supper Hotel en Bar Rouge.

Belly of the Beast is gevestigd aan de Singel in Amsterdam, in de kelder onder Bar Rouge en Flying Dutchmen Cocktails in het historische Odeon-pand. Het is na de in 2018 geopende cocktailbar Flying Dutchmen een een nieuwe samenwerking tussen de bekroonde bartender Tess Posthumus en Supper-eigenaar Joeri Salet.

In een bijzonder concept omarmt Belly of the Beast de kunst van escapisme. De voorkant, geïnspireerd door een strandbar, creëert de illusie van een zomerse stranddag. Dit deel biedt een lichte en uitnodigende sfeer voor je eerste cocktail of een heerlijke hap. Zodra gasten de donkere, intrigerende bar betreden, worden ze geleidelijk meegevoerd naar diepere wateren. En uiteindelijk belanden ze in de sferen van Jules Verne's 20.000 mijlen onder zee. 

Bartenders Table 

Wat de zaak echter echt bijzonder maakt, is de allereerste ‘Bartenders Table’ van Europa. In deze unieke ervaring krijgen gasten een kijkje in de 'keuken' van de cocktailshakers. Hier laten de bartenders hun gasten hun geheimen ontdekken. Tegelijkertijd leggen ze die gasten volledig in de watten met cocktails & bites.

Naast cocktails serveert Belly of the Beast verschillende bites, waaronder de ‘Beastie Boys’. Dat zijn vier verschillende broodjes die tot 04:00 uur 's nachts beschikbaar zijn (met afhaalmogelijkheden). Naast de signature broodjes is er een kaart met gerechten die makkelijk gedeeld kunnen worden. 

Onderdeel van de cocktailbar is ook privékamer ‘The Pearl. Die kan gehuurd worden voor groepen van 8 tot 15 personen en beschikt over een eigen bar. Belly of the Beast is 7 dagen per week geopend, van 17:00 tot 04:00. 

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.