nieuws

Zwolle krijgt megadiscotheek in stadion

Café

Vijftig keer per jaar wil cateraar en horecaondernemer Wim Salomons zo’n vijfduizend bezoekers naar zijn discotheek in het nieuw te bouwen FC Zwolle stadion krijgen. ‘Een stad als Zwolle móet een flinke discotheek hebben.

Zwolle krijgt megadiscotheek in stadion

De discotheek moet een vloeroppervlak van 3500 vierkante meter krijgen, voldoende om vijfduizend man te kunnen herbergen. Buiten de vijftig keer per jaar dat de discotheek open zal zijn, functioneert de locatie als partycentrum.

Salomons, die ook Hanze Catering bezit, mikt op publiek uit de wijde regio. ‘Nu gaan ze naar Zaal Dijk in Lemele, De Leeren Lampe in Raalte of Zak in Duitsland. Misschien gaan we met busdiensten werken vanuit buurgemeenten.’

Overlast

Ook wil Salomons de tendens weghalen dat het pas na middernacht druk wordt. Over de sluitingstijd heeft hij nog geen zekerheid, maar hij hoopt dat hij tot vijf uur door mag gaan.

De gemeente werk mee, maar Salomons weet dat er bezwaarschriften gaan komen. Maar hij maakt zich niet druk. Met een locatie buiten het centrum, en een ruim parkeerterrein rond het stadion, gaat hij er vanuit dat de overlast minimaal zal zijn.

Horeca-activiteitien

In het stadioncomplex, dat april 2008 moet worden opgeleverd, komen meer horeca-activiteiten, allen uitgebaat door Salomons. Er komt een hotel, een restaurant, een ‘restaria’ en een sportcafé dat de hele week open is.

Salomons is daarnaast verantwoordelijk voor de stadioncatering, zowel publieks als vip. Verder mag hij acht keer per jaar een groot evenement houden, en denkt daarbij aan concerten van André Rieu en bands als Led Zeppelin of Deep Purple, zegt hij in dagblad De Stentor.

Zwarte cijfers

Zijn Hanze Catering raakte enkele jaren terug in zwaar weer, en Salomons moest sterk saneren om eind 2006 weer boven Jan te komen. Hij moest zeventig mensen ‘vervangen’, en net nu zijn bedrijf weer in de zwarte cijfers zit, begint hij aan deze megaklus. ‘Van alleen op de boel passen wordt ik niet vrolijk.’

Reageer op dit artikel