nieuws

InBev overweegt fusie met SaBMiller

Café

Mocht de overname van brouwerij Anheuser-Busch door Inbev mislukken, dan overweegt de bierbrouwer een fusie met SABMiller. Dit meldt de Financial Times op basis van bronnen die nauw bij de plannen zijn betrokkken.

InBev overweegt fusie met SaBMiller

Inbev is de grootste bierbrouwer in de wereld en SABMiller is mondiaal gezien de derde brouwer.

InBev en SABMiller hebben al eens informele fusiegesprekken gevoerd, meldt FoodHolland. Die gesprekken hebben echter vertraging opgelopen omdat de Amerikaanse mededingingautoriteiten de consequenties van het samengaan van de Amerikaanse tak van SABMiller met die van Molson Coors willen bestuderen.

Vorige week nog werd de voorgenomen overname van Anheuser door InBev bekend, waar eerder dit jaar werd gesproken van een fusie tussen de megabrouwers.

Meer berichten over InBev:

Reageer op dit artikel