nieuws

BEM! blaast rechtzaak tegen ‘zuipfeest’ af

Café

Bureau Eerlijke Mededinging (BEM) ziet af van een rechtzaak tegen de gemeente Gemert-Bakel, die een oneerlijke drankvergunning zou hebben verstrekt. Die is nu aangepast, naar tevredenheid van BEM.

BEM! blaast rechtzaak tegen ‘zuipfeest’ af

Tijdens het jaarlijkse Diehut-feest van de gelijknamige vriendengroep uit het Brabantse Elsendorp, zouden bezoekers voor 15 euro onbeperkt kunnen drinken. Dat druist in tegen de eerlijke horeca-activiteiten zoals BEM ze graag ziet.

Om problemen te voorkomen heeft de organisatie in overleg met de gemeente de regel aangepast: nu kunnen bezoekers voor die 15 euro 10 drankjes nuttigen, daarna moet per consumptie worden betaald.

Voor BEM projectleider Arjan Hogervorst is hiermee de angel uit het probleem, zegt hij in het Eindhovens Dagblad. De stap naar de rechter waar hij de gemeente mee gedreigd had als ze niet zouden ingrijpen, laat hij nu achterwege.

Vorige week nog blies Hogervorst een rechtzaak tegen de gemeente Veghel af. Ook daar ging het om feesten waar de gemeente haar goedkeuring aan had gegeven, maar die volgens BEM voor oneerlijke concurrentie in de horeca zouden zorgen. De drankafspraken werden daar eveneens gewijzigd om de rechtzaak te ontwijken.

Meer berichten over BEM!:

Reageer op dit artikel