nieuws

Bestellen en betalen in horeca via Hyves

Café

Geen menukaart brengen, geen bestellingen opnemen en niet meer contant of met pin afrekenen. Deze handelingen kan een horecaondernemer uitsparen als hij gasten met een mobiel Hyves account – zo’n 1 miljoen in Nederland – de mogelijkheid biedt om met hun Hyves account te bestellen en te betalen.

Bestellen en betalen in horeca via Hyves

Hyves werkt hiervoor samen met My Order, Rabobank en Eijsink Afrekensystemen. Deze laatste partij zorgt voor de koppeling met het kassasysteem en de rapportagelijnen zodat het ook praktisch goed uitvoerbaar is. Thomas Brinkman: ‘Bestellingen lopen zo via het reguliere systeem mee. Alleen brengen is nog nodig. Er is dan al betaald. Per bestelling zijn de kosten 0,35 euro.’

New York Pizza

Grote partijen die aanhaken zijn New York Pizza (142 vestigingen), Spare Rib Express (35 vestigingen) de Wolf Cinema Group (11 bioscopen) en alle locaties van Van der Valk (56). Deze laatste gaat de last minute hotelkamerboekingen aanbieden om via MyOrder/Hyves te zoeken, boeken en betalen.

Mensen met een Hves account en een mobiele telefoon met internet kunnen op Hyves een ‘bankrekening’ openen. Via een transactie met iDeal kunnen ze een tegoed op hun Hyves account zetten. Hiervan worden dan de bestellingen betaald.

Lancering op Horecava

Brinkman toont de applicatie op zijn mobiel maandag op de Horecava. Via een lijst met locaties, klikt hij door naar de menukaart en plaatst zo een bestelling en voert het tafelnummer in. Voordat deze wordt doorgevoerd in het systeem van de horecalocatie, wordt eerst zijn saldo gecheckt. Is dit toereikend dan volgt de betalen pas dan gaat de bestelling door naar de keuken en of bar.

Momenteel wordt gewerkt aan een groter draagvlak en aanhang in de horeca. Later dit jaar, rond april, wordt actief gestart door onder meer Hyves, met de marketing richting consumenten.

Reageer op dit artikel