nieuws

Breda wil openingstijden horeca weer beperken

Café

Burgemeester Peter van der Velden wil de vorig jaar verruimde sluitingstijden van de horeca in Breda weer terugbrengen naar twee uur ’s nachts. Het zogenoemde vensteruur tot drie uur veroorzaakte meer overlast en incidenten op straat en leverde geen extra bezoekers of extra omzet op, blijkt uit onderzoek.

Breda wil openingstijden horeca weer beperken

De beperking van de sluitingstijden is een regelrechte trendbreuk met de ontwikkelingen in andere grote steden, laat Koninklijke Horeca Nederland weten. Grote gemeenten kiezen er steeds vaker voor om de sluitingstijden vrij te laten.

De burgemeester geeft de gemeenteraad in overweging om het vensteruur op basis van de resultaten van de evaluatie te schrappen, maakte hij woensdag bekend.

Reageer op dit artikel