nieuws

Burenruzie om Raamsdonks eetcafé

Café

De sfeer tussen eetcafé/cafetaria ’t Hooike in Raamsdonksveer en de overbuurvrouw is grondig verziekt. De vrouw klaagt al jaren over lawaai en parkeeroverlast. Volgens de nieuwe uitbaters van ’t Hooike klaagt de vrouw over alles, en valt het met de overlast reuze mee.

Burenruzie om Raamsdonks eetcafé

De gemeente zit ertussenin, en kan de naam ’t Hooike niet meer horen. ‘Een complexe zaak’, aldus een wethouder in BN/De Stem.

De huidige exploitanten zitten pas sinds oktober in de zaak. Daarvoor zat er een exploitant die regelmatig uitstraalde dat hij het niet zo nauw nam tegenover de stug volhoudend klagende mevrouw Zijlmans.

De jonge ondernemers noemen de klachten over lawaai absolute onzin. ‘We vragen onze klanten altijd om het buiten rustig te houden. En we laten een begrenzer in de stereo zetten. Er is inderdaad weinig parkeerruimte, maar dat is niet onze schuld.’

Namens zijn zus bestookt meneer Zijlmans de gemeente Geertruidenberg al geruime tijd met brieven. Daarnaast loopt ook nog een artikel 19-procedure over het pand. ’t Hooike brandde in 2004 af en is kort daarna herbouwd.

De gemeente heeft daarin de bouwvergunning afgegeven zonder daarbij de vereiste artikel 19-procedure te volgen, dus die wordt nu alsnog helemaal overgedaan. In die procedure kan Zijlmans in hoger beroep gaan tegen de bouw van ’t Hooike.

Reageer op dit artikel